ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου

δριμεία-κριτική-στη-δημοτική-αρχή-ρήγ-651997

«Ευθύνη του δημάρχου η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου» υπογραμμίζει ο Μιχάλης Κουσκουρίδας δημοτικός σύμβουλος μείζονος μειοψηφίας

Δριμεία κριτική ασκεί στη δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Μιχάλης Κουσκουρίδας, υπογραμμίζοντας ότι είναι ευθύνη του δημάρχου «να αναλάβει τις ακέραιες ευθύνες του έναντι των δημοτών και να βρει λύση για την ομαλή λειτουργία του Δήμου».

Αναφερόμενος στην απώλεια πλειοψηφίας της πλειοψηφούσας παράταξης μετά την ανεξαρτητοποίηση των δημοτικών συμβούλων Γιάννη Σκρίμπα και Τριαντάφυλλου Γκογκινούδη οι οποίοι διαχώρισαν τη θέση τους, ο κ. Κουσκουρίδας υπογραμμίζει ότι «αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μην υπάρχει δυνατότητα υπερψήφισης του προϋπολογισμού του 2019, με πιθανές αρνητικές συνέπειες δυσλειτουργίας του Δήμου μας σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης που εξέδωσε, κατηγορεί τον δήμαρχο και μέλη της δημοτικής αρχής για μεταφορά ψευδών πληροφοριών «στους δημότες και κυρίως στους επαγγελματίες – συνεργάτες προμηθευτές του Δήμου, ότι δηλαδή κύριοι υπεύθυνοι για το πρόβλημα είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης οι οποίοι δεν ψηφίζουν τον προϋπολογισμό».

Στην ίδια ανακοίνωση ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας τονίζει ότι: «Σύμφωνα με τον νόμο η Δημοτική Αρχή (πλειοψηφούσα παράταξη) και ο δήμαρχος, έχουν την απόλυτη ευθύνη για τη λήψη και υλοποίηση των αποφάσεων και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Οι ίδιοι βεβαίως έχουν και την απόλυτη ευθύνη να διατηρήσουν την ορθή ενδοπαραταξιακή τους λειτουργία για να διασφαλίζεται η αναγκαία πλειοψηφία και η δυνατότητα λήψης αποφάσεων για κορυφαία θέματα όπως ο προϋπολογισμός.

Επισημαίνω ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού συνεπάγεται και ψήφος εμπιστοσύνης προς τον δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή. Η αντιπολίτευση έχει την υποχρέωση να καταθέτει προτάσεις, αλλά κυρίως να ελέγχει την ορθότητα της λήψης και υλοποίησης των αποφάσεων και σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για την αδυναμία ψήφισης του προϋπολογισμού».

Απευθυνόμενος στον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου επισημαίνει ότι: «Πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη να διατηρεί και να προστατεύει την τήρηση των διαφανών διαδικασιών λειτουργίας του Δήμου, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία της παράταξής του, για να διασφαλίζονται η δυνατότητα λήψης αποφάσεων και η ομαλή και σωστή λειτουργία του Δήμου. Για άλλη μια φορά κατά τον προσφιλή και συνήθη τρόπο ο δήμαρχος αποποιήθηκε των ακέραιων ευθυνών του. Ταυτόχρονα δε προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες στην αντιπολίτευση με ψευδείς και ανέντιμες πρακτικές, δηλητηριάζοντας τις σχέσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης με τους δημότες καθώς θίγει την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά τους. Ο δήμαρχος οφείλει να δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στον θεσμό και την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου», υπογραμμίζει.

Κλείνοντας την ανακοίνωση εκφράζει τη θέση ότι «εάν τελικά δεν κατορθώσει να ανακτήσει την πλειοψηφία και τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων, ας δηλώσει επίσημα την αδυναμία του στους δημότες και θεσμικά στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να ζητήσει τη βοήθεια και στήριξη της αντιπολίτευσης για να λειτουργήσει ο Δήμος και η αντιπολίτευση, κατά τη δική μου άποψη, οφείλει να αξιολογήσει την κατάσταση και την αναγκαιότητα ορθής λειτουργίας του Δήμου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου