ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στον εκσυγχρονισμό του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου στοχεύει η Δημοτική Αρχή

στον-εκσυγχρονισμό-του-δημοτικού-στα-652517

Πρόταση για χρηματοδότηση του έργου κατασκευής – επισκευής & συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, προϋπολογισμού 640.000,00 €, θα καταθέσει η Δημοτική Αρχή στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

Η σχετική μελέτη ολοκληρώθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και ακολουθούν οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής προκειμένου το έργο να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

Να σημειωθεί πως η κατασκευή και συντήρηση θα μετατρέψει το Δημοτικό στάδιο Βελεστίνου σε αθλητικό στολίδι και πόλο έλξης για τους αθλούμενους και, κυρίως, για τη νεολαία της περιοχής.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, η μελέτη αφορά στις εργασίες για την κατασκευή του έργου “Κατασκευή – Επισκευή & Συντήρηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου Δήμου Ρήγα Φεραίου” στη Δ.Κ. Βελεστίνου προϋπολογισμού δαπάνης 640.000,00 € με το Φ.Π.Α. 24%.

Ειδικότερα, προβλέπεται να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης στο εσωτερικό του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου και συγκεκριμένα:

A) Επίστρωση του στίβου και των διαδρόμων αλμάτων με συνθετικό υλικό τύπου TARTAN.

Β) Τοποθέτηση Διαχωριστικών κράσπεδων στίβου

Γ) Προμήθεια και τοποθέτηση Βατήρα αλμάτων μήκους

Δ) Προμήθεια και τοποθέτηση Βαλβίδα σφαιροβολίας δισκοβολίας -σφυροβολίας

Ε) Ανακατασκευή εισόδου Δημοτικού Σταδίου (Προπύλαια)

ΣΤ)Ανακατασκευή αποδυτηρίων

Ζ) Ανακατασκευή χλοοτάπητα

Η) Συντήρηση – Επισκευή κιγκλιδωμάτων

Το έργο θα κατασκευασθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Η δαπάνη του έργου θα καλυφθεί από πιστώσεις του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ

ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων», με τίτλο: «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων».

Το έργο θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/16 και των εκτελεστικών του διαταγμάτων.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ρήγα Φεραίου, κ. Σταύρος Χατζής δήλωσε σχετικά: «Η δημοτική αρχή κατέθεσε πρόταση -μελέτη στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ για την κατασκευή – επισκευή & συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσαν τη μελέτη αναβάθμισης του σταδίου Βελεστίνου. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου διαρκώς καταβάλλει προσπάθεια για την αναβάθμιση των αθλητικών του εγκαταστάσεων και υποδομών. Σε αυτή την προσπάθεια συμβάλλουν οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω γι’αυτό.

Η τεχνική μας υπηρεσία έχει έτοιμη τη σχετική μελέτη ώστε μόλις εγκριθεί η πρόταση από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ να υλοποιήσουμε ένα έργο αθλητισμού, που με την ολοκλήρωσή του θα αναβαθμίσει και εκσυγχρονίσει τις υπάρχουσες δομές.

Μέριμνα της δημοτικής αρχής είναι η συντήρηση αθλητικών χώρων του Δήμου, στεκόμενη με σεβασμό και ενδιαφέρον στους αθλούμενους και τους αθλητικούς συλλόγους, επιδιώκοντας να δώσουμε σύγχρονους αθλητικούς χώρους στη νεολαία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου