ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ξεκινούν οι μελέτες για τα έργα που εντάχθηκαν πρόσφατα στο «Φιλόδημος ΙΙ»

ξεκινούν-οι-μελέτες-για-τα-έργα-που-εντ-659065

Επισκευές σε σχολικά συγκροτήματα και πιστοποιημένες παιδικές χαρές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι τεχνικές διαδικασίες εκπόνησης των μελετών για τα τρία έργα που υπέβαλε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος II», τα οποία αφορούν στην επισκευή – συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και περιλαμβάνουν εργασίες στο Α’ Δημοτικό Βελεστίνου, στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου, στο Δημοτικό Σχολείο Ριζομύλου και στο κτιριακό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Καναλίων. Σ’ όλα τα παραπάνω σχολεία θα τοποθετηθεί ειδικό ακρυλικό αντιολισθητικό δάπεδο κατάλληλο για αθλητική χρήση, προμήθεια και τοποθέτηση μπασκετών ολυμπιακού τύπου, σετ εξοπλισμού βόλεϊ ολυμπιακού τύπου και μίνι εστίες ποδοσφαίρου και χάντμπολ, ενώ επίσης θα τοποθετηθεί ηλεκτροφωτισμός τύπου led.

Η δεύτερη παρέμβαση αφορά στην κατασκευή νέων πιστοποιημένων παιδικών χαρών στο Κεφαλόβρυσο Βελεστίνου, στον Αγιο Γεώργιο Φερών, στην Τ. Κ. Κεραμιδίου, στην Τ. Κ. Αερινού, στην Τ. Κ. Καναλίων, καθώς και στην Τ. Κ. Κερασιάς συνολικού προϋπολογισμού ύψους 211.000 ευρώ. Σύμφωνα με την τεχνική πρόταση που εγκρίθηκε πρόκειται να κατασκευαστούν παιδικές χαρές με υψηλά πρότυπα ασφαλείας, οι οποίες έχουν μελετηθεί κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να παρέχουν μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων για την ψυχαγωγία των παιδιών.

Η τρίτη παρέμβαση αφορά στην προμήθεια μηχανημάτων έργου – οχημάτων, προϋπολογισμού ύψους 165.000 ευρώ. Ο Δήμος θα προχωρήσει μέσω αυτής της χρηματοδότησης στην αγορά ενός φορτηγού τριαξονικού 26 τόνων και ενός μονοκάμπινου ημιφορτηγού τύπου PICΚ – UP για να καλύψει τις ανάγκες της τεχνικής υπηρεσίας του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου