ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα της κακοκαιρίας στον Δήμο Ρ. Φεραίου

ξεπεράστηκαν-τα-προβλήματα-της-κακοκ-664990

Προσοχή απαιτείται στις μετακινήσεις μέσα στα χωριά λόγω του παγετού

Ηλιος με δόντια επικρατούσε χθες στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, όπου τα προβλήματα από το πρώτο κύμα κακοκαιρίας ξεπεράστηκαν ολοκληρωτικά. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ξύπνησε χθες με πολικές θερμοκρασίες, με το θερμόμετρο να δείχνει μείον πέντε βαθμούς Κελσίου.

Η δημοτική αρχή εφιστά στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις. Αν και το οδικό δίκτυο είναι ανοικτό και προσπελάσιμο παντού και στις κτηνοτροφικές μονάδες και μέσα στα χωριά, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Παλληκάρης επισημαίνει ότι λόγω ακριβώς των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν με το λιώσιμο του χιονιού προκαλείται παγετός και γι’ αυτό χρειάζεται πολλή προσοχή.

Από κει και πέρα σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο και στο κομμάτι προς Βένετο η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Τις προηγούμενες μέρες μηχανήματα του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων επιχειρούσαν νυχθημερόν για την επίλυση των προβλημάτων τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και στο αγροτικό.

Να επισημανθεί ότι αυτή τη στιγμή χιόνι υπάρχει στο Κεραμίδι, το Βένετο, το Ελευθεροχώρι, την Κοκκίνα, το Περίβλεπτο από δέκα έως και τριάντα πόντους από παλαιότερες χιονοπτώσεις. Το νέο κύμα κακοκαιρίας «Τηλέμαχος» δεν έπληξε την περιοχή.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου