ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στη φυλακή οι τρεις νεαροί διαρρήκτες σπιτιών σε Βόλο και Ριζόμυλο

στη-φυλακή-οι-τρεις-νεαροί-διαρρήκτες-681465

Χριστούγεννα στις φυλακές θα περάσουν οι τρεις Ρομά ηλικίας 20, 21 και 22 ετών που συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στο Αλιβέρι για κλοπές.

Εναντίον των τριών Ρομά σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Στην απολογία τους οι κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν τις πράξεις τους και ισχυρίστηκαν ότι διέπραξαν τις κλοπές υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Εντούτοις, ο ισχυρισμός τους δεν έπεισε καθώς κρίθηκε ότι λειτουργούσαν με κοινό τρόπο δράσης, επαγγελματικό, ενώ επιπλέον ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων, ο 22χρονος, είχε προσφάτως αποφυλακιστεί για υποθέσεις κλοπών.

Μετά τις απολογίες στον ανακριτή οι αστυνομικοί πέρασαν εκ νέου χειροπέδες στους τρεις Ρομά, εναντίον των οποίων εκδόθηκε παραγγελία φυλάκισης των δύο νεαρών στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Κασσαβέτειας και του τρίτου Ρομά, του μεγαλύτερου, στον Κορυδαλλό.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου έως και τις 17 του ίδιου μήνα οι τρεις Ρομά με εγκέφαλο τον 22χρονο προσφάτως αποφυλακισθέντα είχαν διαρρήξει συνολικά πέντε σπίτια σε Βόλο, Ριζόμυλο και Διμήνι αρπάζοντας χρυσαφικά και αντικείμενα αξίας.

Στην επιχείρηση οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν από τους δύο συλληφθέντες μέρος των κλοπιμαίων που αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα την 1 Δεκεμβρίου οι διαρρήκτες έσπασαν τζάμι παραθύρου και εισήλθαν σε σπίτι 59χρονου κατοίκου Ριζομύλου και αφαίρεσαν κοσμήματα άγνωστης αξίας, τρείς χρυσές λίρες, συλλεκτικά νομίσματα και χαρτονομίσματα 1.500 ευρώ.

Δεκατέσσερις μέρες μετά η σπείρα «ξαναχτύπησε». Αυτή τη φορά οι Ρομά τρύπωσαν σε σπίτι 47χρονου στις Αλυκές μετά από διάρρηξη της μπαλκονόπορτας. Οι κλέφτες αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 500 ευρώ.

Πιστεύοντας ότι μπορούν να δρουν ανενόχλητοι οι διαρρήκτες διέπραξαν ακόμη τρεις κλοπές διαδοχικά στο Βόλο και το Διμήνι.

Από το σπίτι 68χρονης Βολιώτισσας αφαίρεσαν μία κασετίνα με κοσμήματα αξίας 200 ευρώ μπουκάροντας στο σπίτι από ανασφάλιστο παράθυρο. Δεύτερος στόχος τους ήταν σπίτι 32χρονου στο Διμήνι όπου όμως δεν κατάφεραν να εφαρμόσουν το σχέδιό τους καθώς έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. Τελευταία και φαρμακερή κλοπή που διέπραξαν την ίδια μέρα ήταν στο σπίτι ενός 48χρονου Βολιώτη απ’ όπου έκλεψαν δέκα χρυσές λίρες Αγγλίας, δύο κινητά, ένα tablet και 3.000 ευρώ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου