ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Ενεργήσαμε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες»

ενεργήσαμε-σύμφωνα-με-τις-προβλεπόμ-683172

Απάντηση του Δήμου Ρήγα Φεραίου στη διαμαρτυρία του τοπικού Συλλόγου για την κοπή των δέντρων στην πλατεία

Την έντονη διαμαρτυρία του για την κοπή των δέντρων στην πλατεία της Ανω Κερασιάς εξέφρασε ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών, με τη δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου να υπογραμμίζει ότι ο Δήμος ενήργησε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Τα μέλη του Συλλόγου κάνουν λόγο για ένα γεγονός «τραγικό» όπως το χαρακτηρίζουν και διερωτώνται «πώς μπορούν οι «υπεύθυνοι» με τόση ελαφρότητα να ξεριζώνουν την ιστορία και τους θρύλους της Ανω Κερασιάς και να προσβάλουν τον τόπο; Ποιοι πήραν τις αποφάσεις; Με ποιο σκεπτικό; Ποιοι «επιστήμονες» μελέτησαν και ενέκριναν το σχέδιο κοπής των δένδρων από τη βάση τους;» τονίζεται στην ανακοίνωσή τους.

Στη γραπτή απάντηση που έδωσαν ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας και η εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Αντωνία Χασιώτη, υπενθυμίζεται ότι: «Πέρασε ένας χρόνος και πλέον απ’ όταν στην Aνω Κερασιά μια από τις τρεις λεύκες στο κέντρο της πλατείας έπεσε στη σκεπή της οικίας Λεφούση. Οι Υπηρεσίες του Δήμου ενεργοποιήθηκαν άμεσα κατόπιν ενημέρωσής τους για το συμβάν και έσπευσαν να απομακρύνουν τα κλαδιά και να τα κόψουν, ως όφειλαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Τότε τέθηκε για πρώτη φορά το θέμα της επικινδυνότητας των άλλων δύο δέντρων, καθώς και άλλων δύο δέντρων (λεύκες) στην άκρη της πλατείας δίπλα στη βρύση».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζεται ότι οι ενέργειες έγιναν με τη συγκατάθεση των αρμόδιων φορέων, Δασαρχείο και Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας & Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, με αρχικό στόχο το κλάδεμα των δέντρων.

«Όταν έφτασε η ώρα για να προχωρήσουμε στο κλάδεμα, συνειδητοποιήσαμε αυτό που εν τω μεταξύ υποψιαζόμασταν, ότι οι λεύκες στο κέντρο της πλατείας ήταν σαθρές και γι’ αυτό προχωρήσαμε στην κοπή, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τους επισκέπτες και τα γύρω σπίτια. Σε αντίθεση, όμως, τις λεύκες δίπλα στη βρύση, επειδή δεν ήταν τόσο κακή η κατάστασή τους, τις κλαδέψαμε αυστηρά, ελπίζοντας να σωθούν» υπογραμμίζεται στην κοινή ανακοίνωση.

Κλείνοντας, ο κ. Νασίκας και η κ. Χασιώτη προσκαλούν τα μέλη του Συλλόγου «μαζί να βάλουμε τα νέα δένδρα αυτά που θα μας υποδείξουν οι αρμόδιοι και να συνεχίσουμε ανάλογες δενδροφυτεύσεις, γιατί καλά όσα μας άφησαν οι παλιότεροι, αλλά κι εμείς συνεχίζουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου