ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

ΛΑ.Σ. Ρ. Φεραίου: Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου είναι μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες

λα-σ-ρ-φεραίου-το-τεχνικό-πρόγραμμα-το-684014

«Οι διαφωνίες τους δεν έχουν να κάνουν με τις ανάγκες των δημοτών, αφού συμφωνούν στη μετατροπή της τοπικής διοίκησης σε στήριγμα των επιχειρηματικών συμφερόντων και σε φορομπηχτικό – ανταποδοτικό μηχανισμό», αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου αναφορικά με την καταψήφιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου από δημοτικούς συμβούλους που αποχώρησαν από την ομάδα πλειοψηφίας.

Επιπλέον, η παράταξη εξηγεί τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Η ΛΑ.Σ. Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπως είναι γνωστό καταψήφισε και θα καταψηφίσει για ακόμη μια φορά το αντιλαϊκό και απαράδεκτο τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε προς ψήφιση η Δημοτική Αρχή του Ρήγα Φεραίου. Το τεχνικό πρόγραμμα για το 2019 είναι μακριά από τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των αγροτών στο δήμο και είναι πλήρως εναρμονισμένο με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Η πολιτική που εφαρμόζει επί 5η χρονιά στο δήμο μας η Τοπική Διοίκηση του κ. Νασίκα υπηρετώντας τις κυβερνητικές πολιτικές δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα που δε λύνονται σε καμιά περίπτωση με το ισχνό τεχνικό πρόγραμμα με προτεινόμενα έργα 165 χιλιάδων €, που βιάστηκαν μάλιστα να τα ανακοινώσουν με πανηγυρικές ιαχές!

Τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των δημοτών από τις άλλες δήθεν αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, που, εκμεταλλευόμενοι και την ανεξαρτητοποίηση δημοτικών συμβούλων του κ. Νασίκα, μετά την έλλειψη απαρτίας στο Δ.Σ., θέτουν ζήτημα παραίτησης του, δεν μπορεί να συγκαλύψει τη συμφωνία τους με την αντιλαϊκή πολιτική στο δήμο.

Η δημοτική αρχή Νασίκα, όπως και οι προηγούμενες, δεν συγκρούστηκαν με την πολιτική των αστικών κυβερνήσεων, που μετατρέπουν την τοπική διοίκηση σε ντίλερ προώθησης των επιχειρηματικών συμφερόντων και σε φορομπηχτικό – ανταποδοτικό μηχανισμό. Αυτήν είναι η «πυξίδα» στην πολιτική που εφαρμόζουν στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Στήριξαν την ουσία των αναδιαρθρώσεων που προωθήθηκαν με τον «Καλλικράτη» και τώρα με τον «Κλεισθένη1». Κάποιοι ήταν συνδαιτημόνες με τον νυν δήμαρχο, ενώ η διαφωνία τους δεν έχει να κάνει με τις ανάγκες των δημοτών. Εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς των αστικών κομμάτων, τις αναδιατάξεις και τις συμμαχίες στην κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς επίσης και τις προσωπικές φιλοδοξίες ενόψει και των τοπικών εκλογών.

Στο Δήμο χρειάζεται να ενισχυθεί η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ασκήσει απέναντι στην όποια αστική κυβέρνηση και στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται στο δήμο πραγματική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων. Καλούμε τους κατοίκους του Δ. Ρήγα Φεραίου να μην αποπροσανατολιστούν από ψευτοαντιπαραθέσεις και να οργανώσουν τον αγώνα τους μέσα από τα σωματεία και τους αγροτικούς συλλόγους, χωρίς υποχωρήσεις, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου