ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανεξαρτητοποιήσεις και απώλεια πλειοψηφίας στο Δ. Ρήγα Φεραίου

ανεξαρτητοποιήσεις-και-απώλεια-πλει-702218

Άναψε φωτιές η συζήτηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ρήγα Φεραίου την Πέμπτη το βράδυ. Η καταψήφισή του από τους δημοτικούς συμβούλους Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη και Γιάννη Σκρίμπα δρομολόγησε εξελίξεις. Ταυτόχρονα, ο μεν δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας ανακοίνωνε ότι κινεί τις διαδικασίες για τη διαγραφή τους, ενώ οι προαναφερθέντες δημοτικοί σύμβουλοι έσπευδαν να ανακοινώσουν ότι ανεξαρτητοποιούνται. Μετά τις συγκεκριμένες εξελίξεις, η δημοτική αρχή έχει απολέσει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου ωστόσο σε δήλωσή του επισημαίνει πως «συνεχίζουμε κανονικά το έργο μας».

Ο κ. Τρ. Γκογκινούδης με επιστολή του, τονίζει ότι ο βασικότερος λόγος που ανεξαρτητοποιείται, είναι η “κατάντια στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος με ευθύνη της δημοτικής αρχής”. (Ολόκληρη η δήλωση του παρακάτω).

Δημ. Νασίκας: Συνεχίζουμε το έργο μας

“Η δημοτική αρχή προσηλωμένη στον στόχο της που δεν είναι άλλος από το να βρίσκεται καθημερινά πλάι στον δημότη, επιλύοντας κάθε λογής προβλήματα, δέχθηκε το τελευταίο διάστημα μια ανοίκεια πολιτική στάση και συμπεριφορά από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη και Ιωάννη Σκρίμπα” σημειώνει στη δήλωσή του ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου

Οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, εξυπηρετώντας, άραγε, ποιες σκοπιμότητες, επέλεξαν να επιδεικνύουν τον τελευταίο καιρό μια πολιτικά αλλόκοτη συμπεριφορά απέναντι στην ομάδα πλειοψηφίας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου εξάντλησαν όλη την πολιτική τους …επάρκεια, αντιδρώντας στην ψήφιση του τεχνικού προγράμματος για το 2019.

Επιπλέον σε στενούς τους κύκλους, σκοπίμως διέβαλαν το έργο της δημοτικής αρχής, της οποίας μέλη της ήταν μέχρι χθες.

Όταν πρόκειται για το καλό της πόλης και των δημοτών, τα προσωπικά συμφέροντα, οι φιλοδοξίες και επιδιώξεις μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, αλλά αυτό φαίνεται πως δεν αγγίζει τους δύο δημοτικούς συμβούλους.

Για τους παραπάνω λόγους πρότεινα στην ομάδα πλειοψηφίας την διαγραφή τους, η οποία έγινε αποδεκτή.

Οι ίδιοι επέλεξαν μετά από κάποιες ώρες να «βαφτίσουν» τη διαγραφή τους σε οικειοθελή ανεξαρτητοποίησή τους.

Παραδίδουμε τη στάση τους στην κρίση των συμπολιτών μας, τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και συνεχίζουμε…

Όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα ύψους 3.000.000 ευρώ, το οποίο οι δύο διαγραφέντες σύμβουλοι δεν ψήφισαν, θα ξανατεθεί μαζί με τον προϋπολογισμό του 2019 προς ψήφιση.

Πλέον από τη στάση τους θα διαφανεί εάν επιδίωξή τους είναι το όφελος του Δήμου και των δημοτών ή άλλες πολιτικές τους επιδιώξεις”.

Ο Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης με επιστολή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου Ρ. Φεραίου, γνωστοποιεί την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την ομάδα πλειοψηφίας, ενώ σε δήλωσή του αναφέρει:Θα ήθελα να δηλώσω την ανεξαρτοποίηση μου από την ομάδα του κ. Νασίκα. Ο βασικότερος λόγος που με οδήγησε σε αυτή μου την απόφαση είναι η κατάντια που έχουν φέρει στο Δήμο Ρήγα Φεραίου οι προσωπικές επιλογές του Δημάρχου, με αποκορύφωμα το σημερινό τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2019. Ένα τεχνικό πρόγραμμα με μηδέν έργο!! Ξεκίνησα μαζί του από το 2011 και τον στήριξα μέχρι και σήμερα με όραμα για κάτι μεγάλο και διαφορετικό για αυτόν το Δήμο που τόσο το αξίζει και το χρειάζεται! Όμως μέχρι και σήμερα αυτό δεν έγινε και επιβεβαιώθηκα και σήμερα με το τεχνικό πρόγραμμα που έφερε προς ψήφιση με μόνο 5 ” έργα” στο όριο των απευθείας αναθέσεων! Αυτό με προσβάλει και αισθάνομαι την υποχρέωση στον κόσμο που με εμπιστεύθηκε με την ψήφο του και με εξέλεξε και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις στις πρώτες θέσεις. Δεν έχω μάθει μέχρι τώρα να κοροιδεύω κανέναν και γι αυτό το λόγο δηλώνω την ανεξαρτοποίηση μου! Εύχομαι λοιπόν στον κ. Νασίκα καλή συνέχεια από διαφορετικούς δρόμους!”.

Ο Ιωάννης Σκρίμπας

Ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΕ.Π υγείας και δημοτικός σύμβουλος Ρήγα Φεραίου, Ιωάννης Σκρίμπας, σε επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανεξαρτητοποίησή του από την ομάδα πλειοψηφίας, αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμε κ. Πρόεδρε κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου (29/11/2018) που πραγματοποιήθηκε στο Βελεστίνο πράττοντας το καθήκον μου προς τους συνδημότες και τις συνδημότησες μου καταψήφισα το τεχνικό πρόγραμμα για το 2019. Όπως αναφέρθηκα και στην τοποθέτηση μου ’ Το τεχνικό πρόγραμμα οφείλει να αντικατοπτρίζει το όραμα της εκάστοτε δημοτικής αρχής για τον τόπο και συνεχίζοντας τόνισα πως .. για την ιστορία του Δήμου Ρήγα Φεραίου δεν αρμόζει ο συγκεκριμένος σχεδιασμός που χαρακτηρίζετε ανεπαρκής και ελλιπής από όραμα και στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για τον τόπο μας. Πιο συγκεκριμένα τόσο το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων όσο και το ΕΣΠΑ 2014-2020 δεν μπόρεσε να αξιοποιηθεί καταλλήλως προς όφελος του τόπου μας. Συνεπώς σας γνωστοποιώ την ανεξαρτητοποίηση μου από την ομάδα του κ. Νασίκα ευχόμενος σε αυτούς καλή τύχη.

Μοναδικός κριτής ο κόσμος. Οψόμεθα”.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, Χαράλαμπος Πάσχος σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook έγραψε: “Από χτες έχει χαθεί η “δεδηλωμένη” στο Δήμο Ρ. Φεραίου. Αν υπάρχει ίχνος ευθιξίας, αναμένουμε την παραίτηση του κ. Νασίκα”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου