ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Μεταφορικές επιχειρήσεις Αφοι Ντελόπουλοι»: Μεγαλούργησαν μέσα στην κρίση

μεταφορικές-επιχειρήσεις-αφοι-ντελ-712107

Νέα επένδυση 600.000 ευρώ στη Β΄ ΒΙ.ΠΕ. και νέες θέσεις απασχόλησης κόντρα στις δυσκολίες των καιρών

«Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάς από πού ξεκίνησες, γιατί όσο ταπεινότερος είσαι, τόσο ψηλότερα θα πας». Τα λόγια του πατέρα του, Θωμά, αποτελούν πυξίδα ζωής για τον Ζήση Ντελόπουλο. Το ίδιο και για το αδερφό του Δημήτρη. Οι δυο τους βρίσκονται πίσω από μια ανθούσα επιχείρηση που έστησαν από τα σπάργανα και μεγαλούργησε και η οποία δεν πτοήθηκε ούτε στα πιο δυνατά χτυπήματα που δέχθηκε εν καιρώ οικονομικής κρίσης…

«Οι Μεταφορικές Επιχειρήσεις Αφοί Ντελόπουλοι» συγκαταλέγονται σε εκείνα τα παραδείγματα των ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες κινήθηκαν κόντρα στο ρεύμα της εποχής και αντί να κλονιστούν, δυνάμωσαν, αντί να οπισθοχωρήσουν, προχώρησαν για να κυριεύσουν.

Τα λόγια του πατέρα τους αποδείχθηκαν σοφά για τον Ζήση και τον Δημήτρη Ντελόπουλο, δύο αδέρφια από το Στεφανοβίκειο. Γι’ αυτό ποτέ -ακόμη και σήμερα που η μεταφορική τους εταιρεία αποτελεί τη μεγαλύτερη στη Θεσσαλία και βρίσκεται ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες πανελλαδικά- δεν ξεχνούν τη συλλεκτική μηχανή, τον γερανό φόρτωσης και ένα ογκομετρικό αυτοκίνητο.

Αυτά είχαν όλα – όλα στη διάθεσή τους, όταν ο Ζήσης μαζί με τον αδερφό του Δημήτρη, ξεκινώντας να δουλεύουν στη γενέτειρά τους, μετέφεραν το βαμβάκι από το χωράφι στις αποθήκες των παραγωγών. Στη συνέχεια ήρθε το πρώτο δημοσίας χρήσεως όχημα, ώστε να καλύπτουν τις μεταφορές των μέχρι τότε πελατών τους σε διάφορα εργοστάσια. Το ένα βήμα έφερε το άλλο και το δεύτερο το επόμενο…

Σήμερα, ο στόλος της επιχείρησής τους περιλαμβάνει 150 οχήματα (νταλίκες, τράκτορες, συρόμενα αυτοκίνητα, φορτοταξί), ενώ οι εργαζόμενοι αριθμούν τους 82 σε όλα υποκαταστήματα των «Μεταφορικών Επιχειρήσεων Αφοί Ντελόπουλοι», που με έδρα το Βελεστίνο εξαπλώθηκαν σε πέντε άλλα σημεία της Ελλάδας και την Κύπρο.

«Με πολλές ώρες εργασίας, με τη βοήθεια του Θεού, με αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε, με σεβασμό στους πελάτες μας, με προσήλωση στον στόχο μας», περιγράφει τη «συνταγή της επιτυχίας», μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Ζήσης Ντελόπουλος. Σε όλα τα παραπάνω σπεύδει να προσθέσει τις καλές αρχές που ο ίδιος και ο αδερφός του έχουν πάρει από τον πατέρα τους, κάνοντας πράξη την προτροπή του ότι «μια καλή επιχείρηση μεγαλουργεί, όταν έχεις μια καλή οικογένεια».

Επένδυση πλέον των 600.000 ευρώ

Από το περασμένο καλοκαίρι, το νέο μεγάλο βήμα της μεταφορικής εταιρείας «Αφοί Ντελόπουλοι» πήρε σάρκα και οστά. Το μεγαλόπνοο επενδυτικό εγχείρημα έγινε πράξη στη Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, εκεί όπου στήθηκαν οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Στους καινούργιους, άρτια εξοπλισμένος και οργανωμένους χώρους δημιουργήθηκαν 24.000 τ.μ. depot container (αποθηκευτικός χώρος), 6.000 τ.μ. αποθήκες, με 2.000 θέσεις για παλέτες, εκ των οποίων οι 500 άμεσα θα μετατραπούν σε ψύξης – συντήρησης.

Επιπρόσθετα, στις ίδιες εγκαταστάσεις τα γραφεία του προσωπικού ξεπερνούν τα 400 τ.μ. με αίθουσες εκπαίδευσης για οδηγούς, αίθουσα αναψυχής και ξεκούρασης και εστιατόριο.

«Επενδύουμε στους συνεργάτες μας και στην κατάρτισή τους, σεβόμαστε την προσπάθειά τους και την προθυμία τους να βοηθήσουν σε οτιδήποτε. Και μη νομίζετε… Ολη αυτή η εικόνα περνά στους πελάτες μας, με αποτέλεσμα όλοι μας να εισπράττουμε καθημερινά τη δική τους εμπιστοσύνη. Οι ικανοποιημένοι πελάτες μας είναι η δική μας ικανοποίηση», λέει ο Ζήσης Ντελόπουλος.

Κυρίαρχη μέσα στην κρίση

Η πορεία προς την κορυφή δεν ήταν ανέφελη για την επιχείρησή τους. Καθόλου μάλιστα. Με την εισβολή… της οικονομικής κρίσης, ο τομέας των μεταφορών ήταν από τους πρώτους που δέχθηκε καίριο χτύπημα.

Οι «Μεταφορικές Επιχειρήσεις Αφοί Ντελόπουλοι» το 2010, και ενώ μετρούσαν ήδη εννέα χρόνια λειτουργίας, ταρακουνήθηκαν συθέμελα. Τότε χάθηκε η αξία των αδειών δημοσίας χρήσεως, ενώ επιχειρήσεις έβαζαν λουκέτο και άλλες πτώχευαν, μειώνοντας ραγδαία το μεταφορικό έργο.

«Εμείς δεν σκεφτήκαμε ποτέ να κάνουμε πίσω. Δεν μπορούσαμε να εγκαταλείψουμε αυτό που αγαπούσαμε. Και δικαιωθήκαμε», αναφέρει ο κ. Ντελόπουλος.

Το πείσμα και η υπομονή, αλλά και τα έξυπνα και προσεκτικά επιχειρηματικά βήματα άλλαξαν την πορεία της μεταφορικής εταιρείας, η οποία κατάφερε μέσα στην κρίση να αναπτυχθεί.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι από τους 82 συνολικά εργαζόμενους που απασχολεί, οι 42 προσλήφθηκαν στα χρόνια της κρίσης. Οι 12 από τους εργαζόμενους, διαφόρων ειδικοτήτων, προσλήφθηκαν τους τελευταίους μήνες, οπότε και ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι νέες εγκαταστάσεις στη Β’ ΒΙ.ΠΕ.

Διαμετακομιστικό κέντρο

Ο Ζήσης Ντελόπουλος με την ιδιότητα του επί σειρά ετών προέδρου του Σωματείου Αυτοκινητιστών Μαγνησίας Διεθνών και Εθνικών Μεταφορών πρωτοστατεί στην επιτροπή με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Συνδέσμου Βιομηχανιών κ.ά., η οποία σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαβουλεύεται να προχωρήσει ένα σχέδιο που θα δώσει ώθηση και δυναμική και σε άλλες επιχειρήσεις, στη μεταφορά των γραμμών στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή. Μ’ αυτό τον τρόπο μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο διαμετακομιστικό κέντρο, βοηθώντας τις τοπικές βιομηχανίες και επιχειρήσεις στην αύξηση των εξαγωγών τους, καθιστώντας τις πιο ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές. Σύμφωνα με τον κ. Ντελόπουλο, οι συζητήσεις βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση.

Μεταφορές και μετακομίσεις

Σε ό,τι αφορά στις «Μεταφορικές Επιχειρήσεις Αφοί Ντελόπουλοι», με έδρα το Βελεστίνο (18ο χιλιόμετρο παλαιάς εθνικής οδού Βόλου -Λάρισας), εξαιτίας της μεγάλης δυναμικής που ανέπτυξαν διαθέτουν υποκαταστήματα στη Β’ ΒΙ.ΠΕ. Αθήνας, στον Ασπρόπυργο, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στα Φάρσαλα και στην Κύπρο (Λεμεσό). Τα φορτηγά τους, με ασφάλεια και αξιοπιστία, διασχίζουν όλα τα οδικά δίκτυα της χώρας, της Μεγαλονήσου και του εξωτερικού μεταφέροντας σχεδόν τα πάντα.

Οι επιχειρήσεις πλέον αναλαμβάνουν τη μεταφορά και παράδοση όλων σχεδόν των προϊόντων και εμπορευμάτων εντός και εκτός Ελλάδας, όπως τρόφιμα, αγροτικά είδη, βιομηχανικά προϊόντα, υγρά καύσιμα, είδη, έπιπλα, γραφεία και συσκευές για μετακομίσεις σπιτιών και επαγγελματικών χώρων, καθώς και πολλά άλλα.

Ακόμη διαθέτουν αποθήκες ασφαλείς και ειδικά σχεδιασμένες, έτσι ώστε να φιλοξενούν τα έπιπλα, τον εξοπλισμό ή τα εμπορεύματα με ασφάλεια.

ΑΘΗΝΑ: Ορφέως 197Α, 2130 456593-95

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πόντου 56 Περιοχή Β’ ΚΤΕΟ, 23130 88880

ΚΥΠΡΟΣ: Λεμεσός, 0035799679489

ΒΟΛΟΣ: Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, 24250 24270-22503

e-mail:[email protected]

ΛΑΡΙΣΑ: 8ο ΧΛΜ ΠΕΟ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΒΟΛΟΥ 2410 972623-650

ΦΑΡΣΑΛΑ: Βόλου 11, 6946688972

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου