ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σύμπνοια απόψεων Κολυνδρίνη -Πρίντζου για τις εκτάσεις γύρω από την Κάρλα

σύμπνοια-απόψεων-κολυνδρίνη-πρίντζο-828941

Σε απόλυτη σύμπνοια με τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Πρίντζου, σχετικά με την αξιοποίηση των εκτάσεων πέριξ της λίμνης Κάρλας και οι οποίες ανήκουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τάσσεται η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Ήδη η κ. Κολυνδρίνη, έχει αποστείλει εδώ και καιρό, επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας την άμεση απάντηση για το τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο για τις συγκεκριμένες εκτάσεις που είναι στην αρμοδιότητά του και εάν προτίθεται να μετακυλήσει τις αρμοδιότητες που έχει το Υπουργείο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να δώσει άμεση λύση στην αξιοποίησή τους.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω της επιστολής η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, ζητά από το Υπουργείο να εκχωρηθεί η αρμοδιότητα στην Περιφέρεια για να προβεί στη διαδικασία γεωχωρικής κατάτμησης των παρακάρλιων εκτάσεων σε τεμάχια εμβαδού κάτω των 100 στρεμμάτων με σχεδιασμό δικτύου πρόσβασης σε αυτά και η παραχώρηση της χρήσης τους για καλλιέργεια και βοσκή έναντι χαμηλού τμήματος, με μοριοδότηση, βάση του άρθρου 7 του Ν. 4061/2012 με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η εξασφάλιση της γης στους αγρότες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε δηλώσεις της η κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε μια προσπάθεια εξεύρεσης οριστικής και άμεσης λύσης για την αξιοποίηση των δημόσιων εκτάσεων, καλεί το Υπουργείο να απαντήσει άμεσα για το τι προτίθεται να πράξει. Οι δικαιούχοι αγρότες είναι όμηροι πλέον του Υπουργείου, λόγω εκκρεμότητας της απόφασης του. Εμείς επιδιώκουμε να δώσουμε τέλος σε αυτή την ομηρία των δικαιούχων αγροτών, γνωρίζοντας πολύ καλά τι σημαίνει για την τοπική μας οικονομία και κοινωνία η εκχώρηση γης σε αγρότες και θα πιέσουμε όσο μπορούμε για να πάρει τέλος ένα μείζον θέμα για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου