ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εγκαινιάζεται σήμερα το έργο της λίμνης Κάρλας

εγκαινιάζεται-σήμερα-το-έργο-της-λίμν-740926

Σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της επαναδημιουργίας της λίμνης Κάρλας, του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου των Βαλκανίων και της Ευρώπης.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν στις 10 το πρωί στο Στεφανοβίκειο από την επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. Κορίνα Κρέτσου, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κ. Αλ. Χαρίτση.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μιλώντας σε δημοσιογράφους κάλεσε τους Θεσσαλούς να τιμήσουν με την παρουσία τους την τελετή εγκαινίων.

Η τελετή των εγκαινίων θα αρχίσει από το Κέντρο Πληροφόρησης στο Στεφανοβίκειο όπου θα παρουσιαστεί όλη την πορεία της λίμνης Κάρλας, πριν την αποξήρανση, μετά την αποξήρανση και πώς φτάσαμε στο σήμερα.

Αργότερα θα τελεστούν τα εγκαίνια στη λίμνη Κάρλα, ενώ θα ακολουθήσει η παρουσίαση των εκπληκτικών εκθεμάτων του Μουσείου του Λημναίου Πολιτισμού στα Κανάλια.

Στην τελετή θα υπάρχει και ένα αερόστατο δώδεκα ατόμων, στο οποίο θα μπορούν να ανέβουν οι πολίτες για να δουν από ψηλά όλη την περιοχή.

«Με την υλοποίηση του έργου σώσαμε και την τιμή της χώρας. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να εκτελούμε μεγάλα έργα, καθώς μέχρι τότε μας λοιδορούσαν με δημοσιεύματα και ρεπορτάζ ότι σπαταλάμε τα χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών», έχει επισημάνει σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ο ίδιος επισήμανε ότι: «Αποδείξαμε ότι πιάνουν τόπο και το κόστος είναι μικρότερο από τον αρχικό προϋπολογισμό. Πετύχαμε με λίγα να κάνουμε πολλά και είναι μεγάλη επιτυχία της χώρας μας απέναντι σε όλους εκείνους που αμφισβητούσαν το έργο. Θέλω να ευχαριστήσω, ακόμη, όλους όσοι διαχρονικά συνεργάστηκαν για να υλοποιηθεί το έργο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου