ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ημερίδα παραδοσιακής τοξοβολίας στο παλαιό Γυμνάσιο Καναλίων

ημερίδα-παραδοσιακής-τοξοβολίας-στο-745054

Ημερίδα παραδοσιακής τοξοβολίας διοργανώνεται το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, από τον δήμο Ρήγα Φεραίου, στην αίθουσα του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας (Παλαιό Γυμνάσιο Καναλίων).

Οι εργασίες αρχίζουν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το πρωί με χαιρετισμούς του δημάρχου Ρήγα Φεραίου, εκπρόσωπου της Περιφέρειας, της Ιφιγένειας Κάγκαλου, προϊσταμένης του Φορέα διαχείρισης λίμνης Κάρλας και εκπροσώπων φορέων.

Ακολουθούν οι κάτωθι εισηγήσεις: Ελσα Νικολάου, αρχαιολόγος «Τα όπλα των αρχαίων Ελλήνων σε εκθέματα του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου». Μπάκας Σπύρος, αρχαιολόγος με θέμα «Η τοξοβολία στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο, 15ος – 14ος αιώνας πΧ –εξοπλισμός – τακτικές και εξέλιξη». Στέφανο Μπενίνι, ιστορικός κατασκευαστής τόξων «Η υπόθεση της ανακατασκευής και ανάταξης του τόξου του Οδυσσέα και η περίφημοι βολή του». Γιάννης Μπουκογιάννης, κατασκευαστής τόξων «Η κατασκευή των παραδοσιακών τόξων». Γεώργιος Φλωρούς «Η προσπάθεια προσέγγισης τόξων σε μακρινές βολές», Ρομάνα Σκαντολάρι, Αρχαιολόγος – ειδική στα προϊστορικά κανό για ψάρεμα στις λίμνες με τόξο και Θεόδωρος Σδρούλιας – Αρχιτέκτονας – δημοσιογράφος «Η ιστορία του Θεσσαλικού αλόγου στο πέρασμα του αιώνα και η έφιππη τοξοβολία».

Θα επακολουθήσει συζήτηση με τους ειδικούς και στις 15.00 θα ακολουθήσουν δοκιμαστικές βολές στο χώρο της λίμνης Κάρλας.

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, 9.30 – 12.30 ακολουθούν θεωρία και επεξηγήσεις σχετικά με τα τόξα – τοξοβολία – βέλη και ρίψη τριών βελών από κάθε τοξοβόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου