ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Λαϊτσου: Επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του Κ.Υ. Βελεστίνου με επιπλέον οδηγούς

λαϊτσου-επιτακτική-ανάγκη-στελέχωση-753151

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, στην οποία επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη για επιπλέον οδηγούς ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου απέστειλε σήμερα η τ. Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Ελένη Ν. Λαΐτσου, με αφορμή και το πρόσφατο τραγικό περιστατικό που 44χρονος εξέπνευσε περιμένοντας ασθενοφόρο από τον Βόλο, καθώς το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου δεν είχε διαθέσιμο λόγω έλλειψης οδηγού.

Αναλυτικά, στην επιστολή της η κ. Λαϊτσου αναφέρει τα εξής:

“Το θλιβερό περιστατικό που συνέβη πριν λίγες μέρες στο Βελεστίνο και η απώλεια ζωής ενός νέου ανθρώπου, επαναφέρει ως επιτακτική ανάγκη το αίτημα για την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου με επιπλέον οδηγούς ασθενοφόρου.

Ειδικότερα, εδώ και περίπου 4 χρόνια, μετά τη συνταξιοδότηση οδηγών ασθενοφόρου, το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου διαθέτει μόνο δύο οδηγούς, με αποτέλεσμα να καλύπτονται μόλις οι 10 από τις συνολικά 21 βάρδιες εβδομαδιαίως.

Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν περιστατικά, όπως αυτό που συνέβη πριν λίγες μέρες στο κέντρο του Βελεστίνου, όπου ένας άνθρωπος 44 χρονών έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος, ενώ λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Αν και το Κέντρο Υγείας βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά, ωστόσο δεν μπόρεσε να μεταβεί στο σημείο ασθενοφόρο, επειδή η βάρδια δεν διέθετε οδηγό και έτσι εκλήθη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Βόλο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα που θρηνούμε την απώλεια ζωής ενός νέου ανθρώπου στην περιοχή μας. Μέσα στα χρόνια της κρίσης τα παθολογικά περιστατικά με τραγική κατάληξη ακόμη και σε νέους ανθρώπους αυξάνονται, γεγονός που καταδεικνύει ότι η ανάγκη για στελέχωση του Κέντρου Υγείας, με επιπλέον οδηγούς ασθενοφόρου και 24ωρη κάλυψη είναι άμεση και επιτακτική.

Το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου εξυπηρετεί περίπου 30.000 κατοίκους εντός και εκτός Δήμου Ρήγα Φεραίου, ενώ έχει υπό την ευθύνη του και ένα τμήμα της Εθνικής Οδού. Η δικαιολογία ότι είναι το κοντινότερο Κέντρο Υγείας στο Βόλο, άρα μπορεί ορισμένες φορές να εξυπηρετηθεί από το Βόλο δεν δύναται να ισχύει, γιατί σε έκτακτες περιπτώσεις μερικά λεπτά καθυστέρησης μπορούν να στοιχίσουν μια ανθρώπινη ζωή.

Σας καλούμε λοιπόν κ. Υπουργέ, να παρέμβετε και να αναλάβετε πολιτική πρωτοβουλία για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος που ανησυχεί την τοπική κοινωνία προασπίζοντας έμπρακτα το δικαίωμα κάθε πολίτη στη δημόσια υγεία”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου