ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μελωδική βραδιά

μελωδική-βραδιά-757542

Η Υπέρεια Κρήνη ανάβλυζε μουσική και νοσταλγία

Το καλοκαίρι για το Βελεστίνο έφυγε με όμορφες μελωδίες, νοσταλγία και μνήμες που συνέδεσαν την αρχαιότητα με το σήμερα, στην πολύ όμορφη μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Νεολαίας «Ενοδία» την περασμένη Παρασκευή στο Κεφαλόβρυσο.

Ρεπορτάζ: Φοίβος Παπαγεωργίου

Την τελευταία βραδιά του Αυγούστου, η Υπέρεια Κρήνη ανάβλυζε νότες και μουσικές με τον κόσμο να απολαμβάνει τα τραγούδια, αλλά και τις αφηγήσεις για ένα μέρος που βρίσκεται βαθιά στο θυμικό κάθε ανθρώπου που το πρόλαβε γεμάτο νερό.

Από την αρχαιότητα μέχρι και τα νεότερα χρόνια, το νερό λειτουργούσε ως πηγή ζωής για τους κατοίκους της περιοχής μας, ωστόσο πλέον αναδύεται μονάχα η πλούσια ιστορία.

Τα ακούσματα παραδοσιακά, αλλά και από ευρύτερο ρεπερτόριο. Οι μουσικοί ξεκάθαρα ποιοτικοί. Ο Βελεστινιώτης Σταύρος Κουσκουρίδας στο κλαρίνο, η Ρία Ελληνίδου στη φωνή, ο Δημήτρης Δεμελής στο βιολί, ο Ζήσης Γεωργαλιός –επίσης με καταγωγή από το Βελεστίνο- με το κανονάκι, ο Στέφανος Κωστόπουλος στο λαούτο και την κιθάρα και ο Νεκτάριος Δεμελής στα κρουστά.

Ζεστό και συγκινητικό χειροκρότημα επεφύλαξαν οι θεατές στη δική μας Στέλλα Μιχολίτση που ερμήνευσε με τη σειρά της μερικά τραγούδια επί σκηνής.

Την εκδήλωση άνοιξε με ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα η μικρή Αλίκη, ενώ παράλληλα με τη μουσική, τα μέλη της Ενοδίας, Βαγγέλης Μπαλαμώτης και Κωνσταντίνα Γούση, φρόντιζαν να μας ταξιδεύουν με τις εξιστορήσεις τους στον χρόνο.

Αυτή ήταν και η τελευταία «βουτιά» της νεολαίας για το φετινό καλοκαίρι. Σαφέστατα, τέτοιες συναυλίες – εκδηλώσεις δίνουν την ευκαιρία να πλάσουμε ξανά εκείνες τις παλιές, δροσερές εικόνες στο μυαλό μας, αλλά λειτουργούν και ως συνέχεια της ιστορίας για τους νεότερους, ώστε να μάθουν ακόμα περισσότερα για την ομορφιά της Υπέρειας Κρήνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου