ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αντίστροφη μέτρηση για το παζάρι Βελεστίνου

αντίστροφη-μέτρηση-για-το-παζάρι-βελε-760534

Ανοίγει τις πύλες του στους επισκέπτες από το ερχόμενο Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου

Σημαντική «ένεση» για την τοπική οικονομία αποτελεί το παζάρι του Βελεστίνου, που ανοίγει τις πύλες του το ερχόμενο Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.

Το παζάρι θα περιλαμβάνει λούνα παρκ, ενώ τους πάγκους τους θα στήσουν και οι διάφοροι μικροπωλητές με είδη ένδυσης, υπόδησης, αλλά και παιχνίδια. Για πέντε ημέρες στον οργανωμένο χώρο που έχει δημιουργηθεί δίπλα από το δημοτικό στάδιο Βελεστίνου αναμένεται να δημιουργηθεί μια όμορφη ατμόσφαιρα, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ψωνίσουν, να διασκεδάσουν και να δοκιμάσουν διάφορα εδέσματα.

Το παζάρι του Βελεστίνου αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και του πολιτισμού της περιοχής. Ένας ζωντανός οικονομικός και κοινωνικός θεσμός που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών από όμορους Δήμους, που παράλληλα συμβάλλει στην προβολή και ανάδειξη της περιοχής, των τοπικών προϊόντων, της τοπικής παράδοσης και των τοπικών πολιτιστικών στοιχείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμποροπανήγυρη μετρά πολλά χρόνια ιστορίας και συγκεκριμένα καθιερώθηκε το 1881, με την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους, με βασιλικό διάταγμα.

Η ώρα λειτουργίας της εμποροπανήγυρης έχει καθοριστεί από τις 6 το απόγευμα ώς τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι συνολικές θέσεις που προβλέπονται για τους μικροπωλητές – εμπορικά στέκια ανέρχονται περίπου στις 45 και η κατάληψη θέσεων είναι δωρεάν, κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου