ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μελέτες για αντιπλημμυρική θωράκιση των Καναλίων

μελέτες-για-αντιπλημμυρική-θωράκιση-793154

Η πορεία των παρεμβάσεων στις πληγείσες περιοχές και η πρόοδος των μελετών για την αντιπλημμυρική θωράκιση των Καναλίων συζητήθηκαν στην διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Σταύρος Χατζής, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος πολιτικής προστασίας, Δημήτρης Παλληκάρης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ Γιάννης Κορώνας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καναλίων Κλεάνθης Μπεφάνης, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κερασιάς Αντωνία Χασιώτη και η διευθύντρια της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Αποστολία Κατσιούρα.

Κατ’ αρχήν έγινε εκτίμηση της κατάστασης και όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας «διαπιστώθηκε ότι είμαστε σε ικανοποιητική επίπεδο, και το εισπράττουμε από την τοπική κοινωνία και τους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί από την θεομηνία του περασμένου Ιουνίου».

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν στην εσωτερική οδοποιία, σε Κεραμίδι, Κανάλια, Κερασιά και την αγροτική οδοποιία για όλη την ευρύτερη πληγείσα περιοχή, με επίκεντρο την συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, εξωτερικών συνεργατών αλλά και μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, για τον σχεδιασμό της μελέτης που αφορά στην αντιπλημμυρική θωράκιση των Καναλίων. Το συγκεκριμένο έργο θα υλοποιηθεί μέσω της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί, με το αρμόδιο Υπουργείο.

Στο μεταξύ, θα δρομολογηθούν άμεσες λύσεις για την εκτόνωση της κατάστασης, χωρίς να επηρεαστεί η καθημερινότητα των δημοτών και η πρόσβαση στις περιουσίες τους. «Είμαστε σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο στην αγροτική οδοποιία και την πρόσβαση στις κτηνοτροφικές μονάδες και ουσιαστικά υπολείπεται η διευθέτηση των λεπτομερειών, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων» είπε ο κ. Νασίκας.

Την προσεχή Δευτέρα, εξάλλου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελική επικοινωνία με την πολιτική προστασία του Υπουργείου Εσωτερικών και με το Υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να προωθηθούν άμεσα οι μελέτες και οι προτάσεις του Δήμου Ρήγα Φεραίου, που χρίζουν χρηματοδότησης.

Παράλληλα, στην επόμενη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, θα γίνει αποδοχή και κατανομή του ποσού των 200.000 ευρώ που αφορά στις παρεμβάσεις των περιοχών που έχουν πληγεί και δόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου