ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εκθεση έργων των μαθητών του ΕΠΑΛ Βελεστίνου

εκθεση-έργων-των-μαθητών-του-επαλ-βελε-13890

Μετά την επιτυχημένη παρουσία του ΕΠΑ.Λ Βελεστίνου στην 2η Μαθητική Έκθεση των ΕΠΑ.Λ Νομού Μαγνησίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως και τις 13 Απριλίου 2018 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην παραλία του Βόλου, οι μαθητές και οι καθηγητές του ΕΠΑ.Λ Βελεστίνου περιμένουν όλους την Παρασκευή 18 Μαϊου, στις 7 μ.μ., στον πεζόδρομο Βελεστίνου μπροστά από το κτίριο του Δημαρχείου, όπου θα υπάρχει έκθεση με τα έργα των μαθητών.

Οι μαθητές θα συμμετάσχουν με εργασίες τους από όλους τους τομείς: τον τομέα Γεωπονίας, τον τομέα Πληροφορικής και τον τομέα Οικονομίας & Διοίκησης. Μεταξύ των έργων θα υπάρχουν γλυκά, μαρμελάδες, κρασί, μπύρα, τουρσιά και σαπούνια που έφτιαξαν μόνοι τους στα εργαστήρια του σχολείου.

Επίσης θα εκτίθεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα ακουαπονίας ή ενυδρειοπονίας, για τη δημιουργία του οποίου συνεργάστηκαν και οι τρεις τομείς.

Οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας κατασκεύασαν το σύστημα ενυδρειοπονίας που συνδυάζει:

  • τη συμβατική υδατοκαλλιέργεια (εκτροφή υδρόβιων ζώων όπως σαλιγκάρια, ψάρια, καραβίδες ή γαρίδες σε δεξαμενές)
  • με υδροπονία (καλλιέργεια φυτών στο νερό) σε ένα συμβιωτικό περιβάλλον

Το σύστημα ποτίσματος στην κατασκευή αυτή ελέγχεται αυτόματα μέσω ενός ηλεκτρονικού μικροελεγκτή arduino που συναρμολόγησαν οι μαθητές του Τομέα Πληροφορικής. Ο έλεγχος πραγματοποιείται με τη βοήθεια αισθητήρων οι οποίοι ανιχνεύουν την υγρασία του χώματος, τη θερμοκρασία και την ένταση φωτισμού του περιβάλλοντος

Οι μαθητές του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης εκπόνησαν τεχνοοικονομική μελέτη για βιολογική διαχείριση του συστήματος ενυδρειοπονίας σε καλλιέργεια μαρουλιού 2 στρεμμάτων.

Στην έκθεση του ΕΠΑ.Λ. στον πεζόδρομο θα συμμετέχει και ο «EV3», το ρομπότ που κατασκεύασαν οι μαθητές του τομέα Πληροφορικής. Το ρομπότ κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του μαθήματος του προγραμματισμού υπολογιστών που διδάσκεται στο ΕΠΑ.Λ. Για την κατασκευή χρησιμοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πακέτο της LEGO Mindstorms και οι μαθητές το προγραμμάτισαν ώστε να ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδρομή που του δίνεται.

Τέλος, θα υπάρχει η παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος «ART REEF – ΥΦΑΛΟΣ ΤΕΧΝΗΣ» που υλοποίησε το σχολείο σε συνεργασία με το 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Βόλου και συμμετείχαν μαθητές όλων των τάξεων και ειδικοτήτων του ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου. Πρόκειται για την μελέτη και την εικονική προσομοίωση ενός υποβρύχιου μουσείου στον Παγασητικό. Η συμβολή των μαθητών μας ήταν στην οικονομοτεχνική μελέτη του έργου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου