ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κτίριο –κόσμημα ο πολυχώρος εκδηλώσεων Αερινού

κτίριο-κόσμημα-ο-πολυχώρος-εκδηλώσε-504517

Η κατασκευή του Πολύκεντρου της Τοπικής Κοινότητας Αερινού ξεκίνησε από την πρώην Κοινότητα Αερινού τη δεκαετία του ΄90. Ακολούθησαν ενέργειες με πρωτοβουλία του πρώην Δημάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη, ο οποίος επέτυχε τη χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» με τη συμβολή του τότε Υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Τζανή με καταγωγή από το Αερινό.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου με επικεφαλής τον Δημήτρη Νασίκα κατόρθωσε μετά από συνεχείς προσπάθειες να απεγκλωβίσει την παράδοση του Πολύκεντρου Αερινού από κάθε ενέργεια που οδήγησε σε πολυετή κωλυσιεργία λόγω διαδικαστικών προβλημάτων που ανέκυψαν τα έτη που μεσολάβησαν.

Πρόκειται για ένα κτίριο-κόσμημα της περιοχής του Αερινού το οποίο χωροθετείται σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 6.800 τ.μ.. Αποτελεί ένα ισόγειο κτίσμα συνολικού εμβαδού 331, 78 τ.μ και περιλαμβάνει μία αίθουσα εκδηλώσεων 280 τ.μ κατάλληλη να φιλοξενήσει οποιαδήποτε εκδήλωση που θα προάγει τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και θα ικανοποιεί και τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Επίσης, διαθέτει βοηθητικούς χώρους περίπου 52 τ.μ. (αποθήκη, μαγειρείο, WC κοινού) και υπόγειους χώρους όπου στεγάζεται το λεβητοστάσιο. Το κτίριο θερμαίνεται με υπερσύγχρονα μέσα (fancoil). Επιπλέον, η αίθουσα περιλαμβάνει μεγάλο τζάκι. Υπάρχει, ακόμη, ειδικά στεγασμένος διαμορφωμένος χώρος κατά την είσοδο του κτιρίου.

Τα εγκαίνια του έργου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 23η Απριλίου 2017 και ώρα 11:30 π.μ. κατά την ημέρα εορτασμού της μνήμης του πολιούχου Αγίου, Αποστόλου Θωμά στο Αερινό.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτριος Νασίκας τόνισε «Επιθυμία μας είναι να δημιουργούμε και να εξελίσσουμε κάθε τοπική κοινότητα του Δήμου μας χωρίς διακρίσεις θέτοντας ανάλογες βάσεις και υποδομές. Αποδίδουμε έργο όχι με λόγια και θεωρίες αλλά με πράξεις.

Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι παραδίδουμε το ανωτέρω έργο στους κατοίκους του Αερινού, οι οποίοι είναι πλέον σε θέση να απολαύσουν έναν πολυχώρο εκδηλώσεων, του οποίου τη χρήση θα αποφασίσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι του Αερινού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου