ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εκθεση φωτογραφίας για τη λίμνη Κάρλα

εκθεση-φωτογραφίας-για-τη-λίμνη-κάρλα-551474

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Άγριων Ζώων, που τιμάται στις 3 Μαρτίου, εγκαινιάζει την Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 19.00, έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Υδάτινες Διαδρομές: Λίμνη Κάρλα», στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στο Βόλο.

Παρουσιάζοντας φωτογραφικό υλικό του Τάκη Τλούπα και του Βαγγέλη Ξένου, η έκθεση θα ταξιδέψει το κοινό στο πολιτιστικό τοπίο της λίμνης Κάρλας (της αρχαίας Βοιβηίδας), στο δραματικό τοπίο της αποξήρανσής της, το 1962, αλλά και στην προσπάθεια ανασύστασής της μετά το 2010. Τις δυνατές εικόνες του χθες διαδέχονται οι έντονες και ζωηρές χρωματικές «διηγήσεις» της επαναδημιουργίας της λίμνης, δείχνοντας ότι η λύπη για την απώλεια μπορεί να μεταλλαχθεί σε ένα είδος «δεύτερης ευκαιρίας» για τη φύση.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 Μαρτίου έως τις 10 Ιουνίου, και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στο τηλέφωνο 24210 29844, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00 -18.00.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου