ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εγκαινιάζεται το νέο κτίριο του ΕΠΑΛ Βελεστίνου

εγκαινιάζεται-το-νέο-κτίριο-του-επαλ-β-711119

Την ερχόμενη Παρασκευή παρουσία του περιφερειάρχη Κων. Αγοραστού

Σε νέο σύγχρονο κτίριο θα λειτουργεί φέτος το ΕΠΑΛ Βελεστίνου. Η τελετή των εγκαινίων του νέου διδακτηρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, του δημάρχου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα, του διευθυντή του Σχολείου, Χρήστου Μαράτου, των διδασκόντων και των μαθητών.

Το νέο διδακτήριο ΕΠΑΛ με προϋπολογισμό 3.568.000 ευρώ κατασκευάστηκε σε δημοτική έκταση δίπλα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο διδακτήριο που θα εξυπηρετήσει τις εκπαιδευτικές ανάγκες και θα αναβαθμίσει το έργο της διδασκαλίας. Το νέο διδακτήριο διαθέτει πολλές αίθουσες και εργαστήρια, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε ένα μαθητικό δυναμικό που διαρκώς αυξάνεται. Παράλληλα το σχολείο έχει αίθουσα εκδηλώσεων, ενώ θα μπορούν να εξυπηρετούνται και τα γειτονικά Γυμνάσιο και Λύκειο.

Το διδακτήριο έχει ισόγειο και ένα όροφο και θα περιλαμβάνει 25 και πλέον χώρους για τη διδασκαλία, την εργαστηριακή εκπαίδευση, την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τη φιλοξενία εκδηλώσεων.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και για την ένταξή του στην Προγραμματική Περίοδο, συνέβαλε καθοριστικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Από το δήμο Ρήγα Φεραίου εκπονήθηκαν όλες οι σχετικές μελέτες και ακολουθήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες προς την Περιφέρεια, αλλά και το Υπουργείο Παιδείας για την έγκριση του έργου.

Αξίζει εξάλλου να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο σχολικό διδακτήριο που κατασκευάζεται στο δήμο Ρήγα Φεραίου μετά από αρκετά χρόνια.

Η ανέγερση μάλιστα του νέου διδακτηρίου χαρακτηρίστηκε εξαρχής επείγουσα, καθώς το ΕΠΑΛ αναπτύσσεται δυναμικά, το μαθητικό δυναμικό αυξήθηκε, ενώ επίσης συμπεριλήφθησαν νέοι τομείς και ειδικότητες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου