ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανοίγει τις πύλες του το παζάρι του Βελεστίνου

ανοίγει-τις-πύλες-του-το-παζάρι-του-βελ-783515

Τις πύλες του πρόκειται να ανοίξει η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη Βελεστίνου αύριο Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου στον οργανωμένο χώρο κοντά στο γήπεδο Βελεστίνου, και τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων κα μικρών και τη συμμετοχή πολλών εμπόρων – εκθετών .

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Νασίκας επισήμανε ότι «Η εμποροπανήγυρη Βελεστίνου δεν είναι ένα απλό γεγονός, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός στον οποίο περικλείεται η δημιουργικότητα, η ζωντάνια και το μεράκι όσων συμμετέχουν σ’ αυτήν. Το καλό παραδοσιακό φαγητό, οι φθηνές αγορές, τα παιδικά παιχνίδια, ο χορός, η διασκέδαση, οι ανθρώπινες σχέσεις, ο πολιτισμός, η εξυπηρέτηση, η φιλοξενία, η παράδοση και η ανάπτυξη, είναι μερικά από τα στοιχεία της επιτυχίας που έγιναν παράδοση. Το Λούνα Παρκ και οι υπαίθριες ταβέρνες είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά της εμποροπανήγυρης του Βελεστίνου που αποτελούν σημαντικό εμπορικό και κοινωνικό θεσμό για το Βελεστίνο και την ευρύτερη περιοχή.»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα λειτουργεί από τις 6 το απόγευμα ως τις πρώτες πρωινές ώρες, δίνοντας στο Βελεστίνο την αίγλη του παρελθόντος. Η ιστορία του θεσμού ανάγεται στο μακρινό παρελθόν, και πιο συγκεκριμένα στο 1881 με την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους, ενώ το Μάρτιο του 1855 καθιερώθηκε με Βασιλικό Διάταγμα.

Η Εμποροπανήγυρη εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο σύμφωνα με τις σύγχρονές απαιτήσεις βασισμένη στο δίπτυχο παράδοση και ιστορία και αποτελεί το πλέον σημαντικό εμπορικό και οικονομικό γεγονός του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου