ΤΟΠΙΚΑ

Κλεοπάτρα Γεωργακλή: Εάν δεν υπήρχε ο Μπέος στον Βόλο θα έπρεπε να τον δημιουργήσουμε

κλεοπάτρα-γεωργακλή-εάν-δεν-υπήρχε-ο-μ-505423

«Αυτό ονειρεύομαι, να επιτύχω για να προσφέρω στον τόπο μου», δηλώνει η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική»

Με τον Αχιλλέα Μπέο διεκδικεί την εκλογή της στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η γνωστή ιατρός δερματολόγος – αφροδισιολόγος Κλεοπάτρα Γεωργακλή. Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου είναι μία από τους πιο αξιόλογους γιατρούς στον Βόλο, γνωστή και για την πλούσια εθελοντική προσφορά της μέσω της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Βόλου ως πρόεδρος την τελευταία τριετία. Η ιατρός δερματολόγος – αφροδισιολόγος Κλεοπάτρα Γεωργακλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο, όπου ζει και εργάζεται μόνιμα, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ιατρική και την ειδικότητά της στη Θεσσαλονίκη. Δραστηριοποιείται για περισσότερα από είκοσι χρόνια στον χώρο της υγείας, διατηρώντας ιδιωτικό δερματολογικό ιατρείο εξειδικευμένο στην κλινική και αισθητική δερματολογία, καθώς και την αφροδισιολογία.

Συνέντευξη στη ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Κυρία Γεωργακλή, τι ήταν εκείνο που σας κίνησε το ενδιαφέρον και σας οδήγησε στην απόφασή σας να συμμετέχετε στην τοπική αυτοδιοίκηση;

O δήμαρχος! O Αχιλλέας Μπέος που γνώρισα μέσω της στενής φιλικής μας σχέσης, καθώς είναι ένας άνθρωπος με όραμα, πείσμα, εργατικός, έξυπνος και συγχρόνως ευαίσθητος και συμπονετικός, στοιχεία που πρέπει να αναζητούμε σε κάθε υποψήφιο δήμαρχο, ώστε να λειτουργεί μόνο προς όφελος των πολλών και του τόπου.

Η αλήθεια είναι ότι ο Βόλος την τελευταία πενταετία άλλαξε προς το καλύτερο… Εάν δεν υπήρχε ο Μπέος στον Βόλο θα έπρεπε να τον δημιουργήσουμε! Το έργο της δημοτικής αρχής είναι πασιφανές και το βλέπει καθημερινά ο δημότης. Η πόλη μου, που τόσο αγαπώ, άρχισε να αποκτά τη μορφή που της αρμόζει. Κατασκευάστηκαν παιδικές χαρές, πάρκα και χώροι αναψυχής, κυκλικοί κόμβοι και πόσα ακόμη έργα.

Η προεδρία μου στη ΦΑΒ ήταν ένα ακόμη κίνητρο για να λάβω την απόφαση να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία.

Τα τελευταία τρία χρόνια μού δόθηκε η ευκαιρία να παλέψω για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών που φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο μας και για αυτό και αποφάσισα πως θ’ αγωνιστώ και εγώ για τον Δήμο Βόλου στο πλευρό του Αχιλλέα Μπέου, του δημάρχου που πραγματικά πάλεψε για το καλό της πόλης μας.

Επίσης θεωρώ πως έχω εκπληρώσει όλους τους προσωπικούς και επαγγελματικούς μου στόχους έως και σήμερα, ως ενεργή πολίτης στην πόλη όπου ζω και δραστηριοποιούμαι.

Ολα αυτά συντέλεσαν στην απόφασή μου αυτήν να συνταχθώ δυναμικά με τον Αχιλλέα Μπέο.

Με δεδομένο ότι είστε μια πετυχημένη γιατρός στον ιδιωτικό τομέα, υπάρχει χρόνος ενασχόλησής σας με τα κοινά, λόγω των αυξημένων επαγγελματικών σας υποχρεώσεων;

Η ενεργός ενασχόληση με τα κοινά δεν σημαίνει αναγκαστικά και πως θα αφήσω το ιατρείο μου ή τους ασθενείς μου.

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ μόνο με αυτό. Σκοπός μου είναι να προσφέρω, γι’ αυτό και όταν συνειδητοποίησα ότι ναι θέλω να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση, για να πετύχω κάτι, όχι για μένα, αλλά για το σύνολο, δεν δίστασα λεπτό. Αυτό ονειρεύομαι, να επιτύχω για να προσφέρω στον τόπο μου.

Το να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό είναι το παράδειγμα που θέλω να δώσω στο παιδί μου. Ολα στη ζωή μας είναι θέμα ισορροπίας. Αν μπορείς να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο βάζεις προτεραιότητες στα πράγματα που έχουν αξία και για εμένα αξίζει η πόλη μου και η καθημερινότητα των συμπολιτών μου, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων.

Σε ποιον τομέα της αυτοδιοίκησης στον Δήμο Βόλου θα θέλατε να ασχοληθείτε;

Αρχικά να σημειώσω πως θεωρώ μεγάλη τιμή και ευθύνη να αποτελέσω ένα από τα πρόσωπα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Ως επαγγελματίας στον χώρο της υγείας πρωτίστως, αλλά και ως άνθρωπος το μεγάλο μου ενδιαφέρον είναι οι κοινωνικές δομές και οι δομές υγείας.

Γνωρίζω ότι πολύς κόσμος εθελοντικά προσφέρει σε αυτές τις δομές, αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσαμε μέσω των εργαλείων των κρατικών μηχανισμών να συνεισφέρουμε παραπάνω.

Και ο Αχιλλέας Μπέος έχει κάνει έργο στις κοινωνικές δομές του Βόλου, καθώς η κοινωνική μέριμνα είναι επιβεβλημένη στους χαλεπούς αυτούς καιρούς.

Στόχος φυσικά είναι να προσφέρεται μεγαλύτερη βοήθεια και στήριξη στους συνανθρώπους μας που δυσκολεύονται να λάβουν βασικές παροχές και υπηρεσίες – δωρεάν – αναφορικά με τη σίτιση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.ά.

Φαντάζομαι ότι για να μη γίνεται κάτι τέτοιο θα υπάρχει η γνωστή δικαιολογία της γραφειοκρατίας ή της έλλειψης χρημάτων, αλλά όταν υπάρχει θέληση και στόχος τρόποι βρίσκονται.

Βέβαια οι υπηρεσίες υγείας δεν είναι το μόνο που με απασχολεί, γιατί εκτός από επαγγελματίας στον χώρο της υγείας, είμαι και δημότισσα αυτής της πόλης και αποζητώ την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Ο ιατρικός τουρισμός, μέσω και της διοργάνωσης συνεδρίων, είναι μια ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή εναλλακτικού τουρισμού, που εάν το διοργανώσουμε σωστά μπορούμε να κάνουμε τον Βόλο ισχυρό επίκεντρο, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και φυσικό περιβάλλον που γαληνεύει σώμα και ψυχή!

Ποιοι, κατά την άποψή σας, πρέπει να είναι οι στόχοι του Βόλου, ως σύγχρονης πόλης, για την επόμενη δεκαετία;

Να πραγματοποιηθούν και να ολοκληρωθούν τα έργα που συντείνουν στην πρόοδο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας και είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ένταξη της πόλης μας στη χορεία των τεχνολογικά προηγμένων πόλεων που «αφουγκράζονται» τις παγκόσμιες εξελίξεις. Μια πόλη σύγχρονη, ένας Βόλος με εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους δημότες του!

Οχι μόνο για την πόλη του Βόλου, αλλά και για την ευρύτερη περιφέρεια. Το έργο που φάνηκε στο κέντρο να επεκταθεί και στις συνοικίες, αλλά και στις ενότητες του Δήμου Βόλου.

Ολες οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Στόχος δικός μου, αλλά και του Αχιλλέα Μπέου ως δημοτική αρχή είναι οι δεσμεύσεις αυτές να υλοποιηθούν άμεσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου