Η φασίζουσα νοοτροπία έγινε πλέον απροκάλυπτη

η-φασίζουσα-νοοτροπία-έγινε-πλέον-απρ-704223

Το bullying που ασκείται τους τελευταίους μήνες σε πολιτικούς, θεσμικούς φορείς, ΜΜΕ, αλλά και στην ίδια την κοινωνία από την αυτοαποκαλούμενη Επιτροπή Πολιτών είναι εμφανέστατο, άσχετα εάν ακόμη και σήμερα ορισμένοι είτε αλληθωρίζουν υπό τον φόβο να αποτελέσουν στόχο, είτε βολεύονται με ιδιοτέλεια.

Πλέον το bullying δεν είναι απλά εμφανές, αλλά απροκάλυπτο μετά τη χυδαία, φασίζουσα προσπάθεια διάλυσης της προχθεσινής πολιτικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόλο, με ομιλητές δύο υφυπουργούς.

Εστω και αν με καθυστέρηση ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αντιλήφθηκε, ως θύμα πια της φασίζουσας αυτής νοοτροπίας, την επικίνδυνη δράση της Επιτροπής των δέκα σωτήρων του περιβάλλοντος και της υγείας μας, δεν παύει να έχει βαρύνουσα σημασία η παρέμβασή του και η ξεκάθαρη στάση του απέναντι σε «μια φαιδρή ομάδα».

Για αυτήν την ομάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας απηύθυνε χθες κάλεσμα να απομονωθεί στο γραφικό και βαθιά αντιδημοκρατικό περιθώριο που της αξίζει. Από το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης καθίσταται απολύτως ξεκάθαρο ότι το κυβερνών κόμμα τοπικά δεν αντιδρά μόνο εξ ονόματός του, μετά την ακραία αντιδημοκρατική ενέργεια της αντισυγκέντρωσης.

Αντιδρά εξ ονόματος της κοινωνίας και όσων φορέων με αγαθές προθέσεις ακολούθησαν την ομάδα μέχρι σήμερα, και με πολιτικό σθένος παραδέχεται δημόσια πλέον ότι η Επιτροπή Πολιτών με τις πρακτικές της προσφέρει τις χειρότερες υπηρεσίες, με προσχηματικό ενδιαφέρον για το περιβαλλοντικό πρόβλημα και με προθέσεις που στοχεύουν αλλού.

Η ηχηρή παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να βάλει τάξη στην απόλυτη αταξία που επικρατεί για μακρύ χρονικό διάστημα στον Βόλο, με τους αυτοχριζόμενους υπερασπιστές του περιβάλλοντος και τους «αυλικούς» τους να βάλλουν κατά οποιουδήποτε υψώνει αντίλογο στο κλίμα φόβου που δημιουργούν.

Είναι κοινό μυστικό ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε φάση εκκόλαψης σε αυτοδιοικητικό σχηματισμό. Και δεν θα αποτελέσει καμία έκπληξη η ανακοίνωση της καθόδου της στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οσο, όμως, φασίζουσας λογικής ήταν η προσπάθεια της μικρής ομάδας να φιμώσουν ένα κόμμα, εκπροσώπους της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, να ακυρώσουν τη συμμετοχή πολιτών και τον διάλογο στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής διαδικασίας, άλλο τόσο φασίζουσας αντίληψης είναι τα τερτίπια που μέχρι τώρα έχουν επιλέξει, στοχεύοντας να καταστήσουν τα ονόματά τους γνωστά: τρομοκρατώντας, βομβαρδίζοντας με καρκινοθανάτους, παίζοντας παιχνίδια στις πλάτες μιας πόλης, επιχειρήσεων, εργαζομένων και πολιτών.

Ποτέ, όμως, δεν είναι αργά για να πέσουν προσωπεία και να αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις. Ευτυχώς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου