ΤΟΠΙΚΑ

Περίεργη ταραχή στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ: Διαψεύδει συνάντηση, η οποία έγινε!

περίεργη-ταραχή-στον-τοπικό-συριζα-δι-736670

Απαρνείται κάθε επαφή με τον Κ. Αδαμάκη η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας

Ταραχή στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοσιοποίηση του ονόματος του Κ. Αδαμάκη, μεταξύ των προσώπων που βολιδοσκοπούνται, στο πλαίσιο κύκλου επαφών τις τελευταίες εβδομάδες, για επικεφαλής ψηφοδελτίου στον δήμο Βόλου.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μία συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε και η πληροφορία δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, αντέδρασε σαν να την διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα…

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ να απαρνηθεί τη συνάντηση και το περιεχόμενο της συνομιλίας ενόψει των δημοτικών εκλογών, δείχνει ότι το κόμμα τοπικά επιχειρεί να βγάλει άμεσα από το «κάδρο» των προσώπων, τα οποία βολιδοσκοπεί για τον δήμο Βόλου, τον κ. Αδαμάκη. Το πιθανότερο, το οποίο και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να ξεδιαλύνει πλήρως, είναι ότι ο κ. Αδαμάκης, όπως ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ έγραψε, έδειξε επιφυλακτικός απέναντι στο ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του, με δεδομένο ότι δεν προτείνεται ταυτοχρόνως και από το ΚΙΝΑΛ.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δέχεται εξωκομματικές πιέσεις για το πρόσωπο, στο οποίο θα προκρίνει. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στην ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες με ιδιαίτερη έμφαση επαναλαμβάνει: «Δεν θα επιτρέψουμε κανένας μηχανισμός να μας επιβάλλει πρόσωπα και πράγματα που επιθυμεί», στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα.

Από την ίδια ανακοίνωση φαίνεται ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή προσπαθεί να διατηρήσει ισορροπίες και με τις απόψεις εκείνες των στελεχών παλαιάς κοπής. Οι διαρκείς, πάντως, διαψεύσεις στις οποίες επιδίδεται τοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τις επαφές και την ονοματολογία για τον δήμο Βόλου, δείχνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μπρα ντε φερ ανάμεσα στις τάσεις του κόμματος τοπικά.

Η ανακοίνωση

Ολόκληρη η ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από το γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαψεύσουμε «δημοσιογραφικές» πληροφορίες που διακινούνται ανεύθυνα στον τοπικό Τύπο με στόχο να επιβάλλουν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Βόλου , πρόσωπα και καταστάσεις της αρεσκείας τους ή των μηχανισμών που τους κατευθύνουν.

Είναι αυτονόητο ότι όλα τα κόμματα και όλες οι δημοτικές κινήσεις και παρατάξεις δικαιούνται να συζητούν και να αναζητούν τους καλύτερους για τους στόχους τους, υποψηφίους.

Εκείνο που είναι απαράδεκτο, είναι η προσπάθεια δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων σχετικά με τις δραστηριότητές τους αυτές.

Προφανώς και μας προσέγγισαν ή προσεγγίσαμε συμπολίτες μας στα πλαίσια αυτά. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι οι συζητήσεις μας είναι σε εξέλιξη, και το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απασχολεί η υλοποίηση των σχεδιασμών μας και όχι όσα ψευδώς αναφέρονται σε χθεσινό ρεπορτάζ του «Ταχυδρόμου» το οποίο, ανάμεσα στα άλλα, εμπλέκει και τον κ. Αδαμάκη.

Δεν θα επιτρέψουμε κανένας μηχανισμός να μας επιβάλλει πρόσωπα και πράγματα που επιθυμεί.

Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά πως στην σημερινή μεταμνημονιακή εποχή είναι πάρα πολύ σημαντικός ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Η πρόσφατη νομοθετική αλλαγή που έγινε με τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1 δημιουργεί τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας, της συμμετοχής των πολιτών, και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε στη δημιουργία σχημάτων συνεργασίας με ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις με στόχο την νίκη, στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές».

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου