ΤΟΠΙΚΑ

Με επιβαρυμένο ιικό φορτίο ο 25χρονος Βολιώτης και η φίλη του

με-επιβαρυμένο-ιικό-φορτίο-ο-25χρονος-βο-51945

Ο φόβος των υγειονομικών αρχών ότι το δεύτερο νεαρό ζευγάρι των Βολιωτών, 25 και 26 χρόνων αντίστοιχα, που επέστρεψε πρόσφατα από τη Γερμανία και ήρθε σε επαφή με την 30χρονη έγκυο Βολιώτισσα και το σύζυγό της που νοσούν απο κορονοϊό, θα είναι επίσης θετικό στον COVID-19, επιβεβαιώθηκε χθες το μεσημέρι. Τα επίσημα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου στον οποίο υποβλήθηκαν, έδειξαν ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό. Συνολικά πλέον μιλάμε για τέσσερα κρούσματα από την ιχνηλάτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μετά την επιβεβαίωση των δύο νέων θετικών κρουσμάτων- όπως ήταν αναμενόμενο- ξεκίνησε εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του 26χρονου και της 25χρονης φίλης του, στον Βόλο και στα Τρίκαλα, όπου έχουν συγγενείς με τους οποίους συναντήθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Στόχος των υγειονομικών αρχών να διαπιστωθεί ο βαθμός διασποράς του ιού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ προς το παρόν οι εκτιμήσεις των ειδικών συγκλίνουν ότι δεν έχει υπάρξει μεγάλη διασπορά, αν και πιο σίγουρα θα μπορούν να μιλούν μετά την αυριανή μέρα και αφού έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της ιχνηλάτησης.

Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ που βρέθηκαν χθες σε Βόλο, Χρυσομηλίτσα Τρικάλων και Καλαμπάκα αντίστοιχα, έλαβαν δείγματα τα οποία θα εξεταστούν στα εργαστήρια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στην Αθήνα. Τα αποτελέσματα εκτός απροόπτου θα γίνουν γνωστά μέχρι αύριο το απόγευμα, καθώς θα χρειαστεί να γίνουν επανέλεγχοι των δειγμάτων.

Επιβαρυμένο ιικό φορτίο

Ο 26χρονος και η φίλη του νοσηλεύονται σε ξεχωριστούς θαλάμους αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Η νοσηλεία τους ξεκίνησε από προχθές το βράδυ. Οι γιατροί δεν περίμεναν τα αποτελέσματα των εξετάσεων να λάβουν τα μέτρα που έπρεπε. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι επιβαρυμένοι με αρκετό ιικό φορτίο.

Αυτό που επίσης προκαλεί στους γιατρούς προβληματισμό είναι ο ισχυρισμός που προέβαλαν ότι μόλις επέστρεψαν στην Αθήνα πριν δέκα μέρες υποβλήθηκαν σε τεστ και ήταν αρνητικό. Όμως δεν φρόντισαν αμέσως να μπούνε σε 14ημερη καραντίνα, όπως ήταν υποχρεωμένοι, βάση και της δήλωσης που έκαναν στο αεροδρόμιο. Ενώ δήλωσαν ότι θα μεταβούν στην Αετομηλίτσα Τρικάλων για να κάνουν την καραντίνα, τελικά κατευθύνθηκαν πρώτα στον Βόλο και μετά μετέβησαν στον γειτονικό νομό. Οι αρχές πλέον ελέγχουν, αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από τον νόμο για την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς το ζευγάρι των δύο νεαρών φέρεται να είχε επαφές και με επαγγελματίες στα Τρίκαλα. Όλοι τους έχουν ενημερωθεί σχετικά από τον ΕΟΔΥ για τα προβλεπόμενα.

Σε κοινό θάλαμο η 30χρονη με τον σύζυγό της

Οσον αφορά την πορεία της υγείας του πρώτου ζευγαριού που βρέθηκε θετικό σε κορονοϊό, με μία μέρα διαφορά ο ένας από τον άλλο, τα συμπτώματα που παρουσιάζουν μέχρι στιγμής είναι ήπια, γεγονός που προκαλεί ανακούφιση στους γιατρούς. Η 30χρονη νεαρή μητέρα που διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της νοσηλεύεται σε κοινό θάλαμο αρνητικής πίεσης με τον 30χρονο σύζυγό της. Οι γιατροί έκριναν ότι αυτό θα βοηθήσει ψυχολογικά τα δύο νέα παιδιά και ειδικότερα τη νεαρή μητέρα που «κουβαλάει μέσα της μία ακόμη ζωή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνεργείο του ΕΟΔΥ που ήρθε χθες στον Βόλο έλαβε επίσης ρινικό επίχρισμα από τον πατέρα της 30χρονης κοπέλας, ενώ το 2χρονο παιδάκι του ζευγαριού είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν έχει ληφθεί ή θα ληφθεί στην πορεία, επίχρισμα ή όχι.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου