ΤΟΠΙΚΑ

Κόκκινος συναγερμός στον Βόλο για τα κρούσματα -Αγωνία για το δεύτερο ζευγάρι

κόκκινος-συναγερμός-στον-βόλο-για-τα-κ-53266

Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 30χρονη μητέρα έγκυος 6 μηνών και ο σύζυγός της – Αγωνία και για δεύτερο ζευγάρι, για το οποίο αναμένονται σήμερα τα αποτελέσματα – Σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών τους

Κόκκινος συναγερμός στον Βόλο μετά την καταγραφή δύο νέων θετικών κρουσμάτων κορονοϊού σε νεαρό ζευγάρι. Διαδοχικά, με μία μόλις μέρα διαφορά, βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 30χρονη γυναίκα μητέρα ενός 2χρονου παιδιού, που διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της και ο 30χρονος σύζυγός της, γυμναστής στο επάγγελμα. Μαραθώνιος αγώνας δρόμου από τις υγειονομικές αρχές ώστε μην υπάρξει διασπορά του ιού στην πόλη.

Κόκκινο έχει χτυπήσει η αγωνία και για την τύχη δεύτερου ζευγαριού, το οποίο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ενδεχομένως να σχετίζεται με τη μετάδοση του ιού στην 30χρονη μητέρα και τον σύζυγό της. Το συγκεκριμένο ζευγάρι πριν από δέκα περίπου μέρες έφτασε αεροπορικώς από τη Γερμανία στην Αθήνα και αντί να μπει αμέσως σε 14ήμερη καραντίνα, επισκέφτηκε πρώτα τον Βόλο και μετά μετέβη σε χωριό των Τρικάλων για να μπει σε αυτοπεριορισμό. Οι ίδιοι φέρεται να δήλωσαν ότι πριν επιστρέψουν στην Ελλάδα, είχαν υποβληθεί σε τεστ στη Γερμανία το οποίο ήταν αρνητικό στον νέο ιό, οι υγειονομικές αρχές ωστόσο περιμένουν σήμερα τα αποτελέσματα προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Για τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα ενημερώθηκε τάχιστα ο ΕΟΔΥ με τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινούν αμέσως την ιχνηλάτηση των επαφών της ίδιας και του συζύγου της, καθώς επίσης και των συγγενικών τους προσώπων, οι οποίοι έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα 14 ημερών, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Προκλήθηκε αναστάτωση

Ο 30χρονος σύζυγος της εγκύου, που είναι ιδιωτική υπάλληλος, εργάζεται ως γυμναστής σε ακαδημία ποδοσφαίρου. Μόλις έγινε γνωστό ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, όπως ήταν φυσικό, η ανησυχία χτύπησε κόκκινο. Οι γονείς δεκάδων παιδιών που συμμετέχουν στις δραστηριότητες της ακαδημίας ενημερώθηκαν σχετικά ότι αναστέλλεται η λειτουργία όλων των τμημάτων μέχρι νεωτέρας (σχετικό ρεπορτάζ σε διπλανές στήλες).

Στον στενό οικογενειακό κύκλο του ζευγαριού που επιβεβαιώθηκε πως είναι θετικό σε κορονοϊό ανήκουν ακόμη δύο εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε σχολεία τα οποία επίσης ενημερώθηκαν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης. Οι δύο εκπαιδευτικοί έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών, ενώ τα σχολεία όπου διδάσκουν βρίσκονται σε επιφυλακή, χωρίς ωστόσο να έχει κριθεί, προς το παρόν, απαραίτητη η αναστολή λειτουργίας τους.

Προληπτικά μέτρα σε δύο δημόσιες υπηρεσίες

Προληπτικά μέτρα, επίσης, λαμβάνονται σε δύο δημόσιες υπηρεσίες του Βόλου, το Δασαρχείο και την Εφορία. Στην πρώτη εργάζεται η μητέρα της 30χρονης, η οποία -κατά δήλωσή της- ήρθε σε επαφή με την κόρη της τη Δευτέρα το βράδυ αφού είχε ολοκληρώσει το ωράριό της στο Δασαρχείο. Από την περασμένη Τρίτη τελεί σε προγραμματισμένη κανονική άδεια από την εργασία της και απουσιάζει στην Αθήνα, όπου έχει τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα μετά τις εξελίξεις.

Στην άλλη δημόσια υπηρεσία, την Εφορία Βόλου, κρίθηκε απαραίτητο να ληφθούν μέτρα, αφενός διότι πρόκειται για υπηρεσίες που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο, αφετέρου γιατί και οι δύο έχουν καθημερινές συναλλαγές με το κοινό. Στο κτίριο δόθηκε εντολή να γίνει σήμερα απολύμανση και ως εκ τούτου η Εφορία θα παραμείνει κλειστή για τους πολίτες και θα επαναλειτουργήσει από την ερχόμενη Τρίτη.

Σε ιδιωτική κλινική το πρώτο τεστ της 30χρονης

Υπογραμμίζεται πως η 30χρονη διαπιστώθηκε πως είναι θετική σε κορονοϊό το βράδυ της Δευτέρας. Νωρίτερα αισθάνθηκε αδιαθεσία και παρουσίασε δέκατα.

Το τεστ έγινε σε ιδιωτική κλινική του Βόλου, όπου προσήλθε η ίδια μαζί με τον σύζυγό της ενημερώνοντας πως έχει δέκατα. Αφού ελήφθησαν όλες οι προφυλάξεις και τηρήθηκε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ έγιναν οι απαραίτητοι εργαστηριακοί έλεγχοι και λίγο αργότερα η νεαρή μητέρα πληροφορούνταν πως είναι θετική στον κορονοϊό.

Μεταφέρθηκε αμέσως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Χθες έγινε δεύτερο τεστ το οποίο απλά επιβεβαίωσε, όπως και το πρώτο, πως είναι θετική στον COVID-19.

Από χθες το μεσημέρι σε θάλαμο αρνητικής πίεσης νοσηλεύεται πλέον και ο σύζυγός της μετά τα αποτελέσματα του ελέγχου που έδειξαν ότι επίσης έχει νοσήσει από τον ιό. Σημειώνεται πως και ο 30χρονος υποβλήθηκε σε επαναληπτικό έλεγχο.

Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία και ότι τα συμπτώματά τους είναι ήπια.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου