ΤΟΠΙΚΑ

Ενα βήμα μπροστά το Αχιλλοπούλειο για τα τεστ αντισωμάτων

ενα-βήμα-μπροστά-το-αχιλλοπούλειο-για-55105

Εδώ και δύο εβδομάδες άρχισαν τα τεστ αντισωμάτων στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Ενα βήμα μπροστά το Αχιλλοπούλειο. Μπορεί το υπουργείο Υγείας να ανακοίνωσε πως ξεκίνησε η διενέργεια τεστ αντισωμάτων από χθες στο προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στο Νοσοκομείο Βόλου όμως με προτροπή της Επιτροπής Λοιμώξεων του Αχιλλοπουλείου ξεκίνησαν εδώ και δύο εβδομάδες. Σε εθελοντική βάση όσοι υγειονομικοί υπάλληλοι και γιατροί το επιθυμούν υποβάλλονται στο συγκεκριμένο τεστ, το οποίο ουσιαστικά δείχνει εάν έχουν νοσήσει παλαιότερα σε κορονοϊό δίχως να το καταλάβει διότι ήταν ασυμπτωματικός και αν έχει αποκτήσει αντισώματα στον ιό.

«Τα τεστ αντισωμάτων είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα για να προσδιοριστεί εάν κάποιος είχε προηγουμένως μολυνθεί. Θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη κατανόηση για τον ιό, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου παραμονής των αντισωμάτων στο σώμα και εάν αυτά παρέχουν ανοσία. Αυτή η γνώση θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη θεραπειών και εμβολίων», εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του ΓΝΒ Ιωάννης Κοκκόρης.

«Τα αποτελέσματά τους θα βοηθήσουν στη χαρτογράφηση του ιού και θα χρησιμοποιηθούν για καθαρά επιδημιολογικούς σκοπούς», συνέχισε ο κ. Κοκκόρης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του διότι στο Νοσοκομείο Βόλου ήδη καταγράφεται μία αυξητική τάση στη διάθεση νοσηλευτών και γιατρών να υποβληθούν εθελοντικά σ’ αυτή τη διαδικασία.

Η αιμοληψία στο Νοσοκομείο Βόλου γίνεται τις πρωινές ώρες στο πλαίσιο λειτουργίας των τακτικών ιατρείων και τα δείγματα αποστέλλονται αμέσως στο εργαστήριο που υπάρχει εγκατεστημένος αναλυτής.

Με χθεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε την έναρξη τεστ αντισωμάτων στους επαγγελματίες υγείας και σ’ όλους τους εργαζομένους που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αρχής γενομένης από την 1η ΥΠΕ.

Πρόθεση του υπουργείου είναι η διαδικασία να επεκταθεί και στις 7 υγειονομικές περιφέρειες και να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Ιουνίου.

Η συλλογή των αποτελεσμάτων θα γίνεται με μέριμνα κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας. Τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν για επιδημιολογικούς σκοπούς.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου