ΤΟΠΙΚΑ

Μετωπική σύγκρουση ΕΚΒ και ΠΑΜΕ

μετωπική-σύγκρουση-εκβ-και-παμε-189424

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση μεταξύ των παρατάξεων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων ενόψει της διεξαγωγής του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ την ερχόμενη Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Χθες οι πρόεδροι των περισσοτέρων Εργατικών Κέντρων της χώρας και των Ομοσπονδιών πέρασαν στην αντεπίθεση. Με κοινή παρέμβασή τους διαμηνύουν στο ΠΑΜΕ πως δεν θα επιτρέψουν σε «κομματικούς στρατούς» να διαλύσουν το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Το κείμενο μεταξύ άλλων υπογράφουν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος που είναι και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τσιμέντου Βαγγέλης Χατζιάρας, καθώς επίσης οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Καρδίτσας και Τρικάλων.

Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ συνεχίζοντας τον «πόλεμο φθοράς» συνεπικουρούμενο και από ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία παραχώρησε χθες συνέντευξη τύπου στο ΕΚΒ για να επαναλάβει τις κατηγορίες περί νόθων συνέδρων, περί συνδικαλιστικής μαφίας κ.α.

Το «μήνυμα» των Εργατικών Κέντρων

Οι πρόεδροι των περισσοτέρων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών εργαζομένων της χώρας στη δημόσια παρέμβασή τους χθες, απαντώντας ουσιαστικά στο ΠΑΜΕ τονίζουν πως η παρεμπόδιση διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ από κομματικούς στρατούς, πλήττει όχι μόνο τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινωνίας.

«Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε στην προάσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών και να μην επιτρέψουμε τον ακρωτηριασμό και την αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος στον ιδιωτικό τομέα, από εκείνους που στοχεύουν, παραβιάζοντας νόμους και καταστατικό, να επιβάλλουν δια της σωματικής ρώμης τους συσχετισμούς που επιθυμούν στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η παρεμπόδιση διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ από κομματικούς στρατούς, πλήττει όχι μόνο τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινωνίας. Είναι χρέος όλων μας να προασπίσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες, όπως είναι χρέος μας να επιδείξουμε σεβασμό στις διαφορετικές αντιλήψεις δίνοντας αγώνα για πλουραλιστικά εργατικά συνδικάτα. Αποτελεί ζήτημα ύπαρξης της ίδιας της δημοκρατίας η οποία ούτε εκβιάζεται ούτε τρομοκρατείται» καταλήγει η ανακοίνωση.

Νέες καταγγελίες του ΠΑΜΕ

Εκ μέρους των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη συνέντευξη στον Βόλο μίλησε ο Κων. Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου ο οποίος έκανε λόγο για ανελέητη πολεμική σε βάρος του ΠΑΜΕ. «Θέλουν να βγάλουν από τη μέση το ΠΑΜΕ με τις συκοφαντίες και τη βρόμικη προπαγάνδα τους γιατί αν δεν ήταν το ΠΑΜΕ αυτή τη στιγμή οι εργάτες σε όλη την Ελλάδα δεν θα γνώριζαν τι ακριβώς συμβαίνει με το συνέδριο και ποιος επιβουλεύεται τα συμφέροντά τους. Ο κ. Στεργίου επιτέθηκε επίσης σε ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ και προσωπικά στον πρόεδρο και τον γγ του ΕΚΒ διότι δεν συμπορεύτηκαν με το ΠΑΜΕ στην απόφαση για απεργία ενάντια στο ασφαλιστικό, άφησε αιχμές κατά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ισχυριζόμενος ότι παραποιούν τις θέσεις του Πανεργατικού Μετώπου διότι είναι με το μέρος των εργοδοτών.

«Είναι προκλητικό να ισχυρίζονται ότι το ΠΑΜΕ δε θέλει να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, αυτοί που πρωτοστατούν στην απαξίωση των Συνδικάτων. Ξεπέρασαν τους εργατοπατέρες των μετεμφυλιακών χρόνων Μακρή – Θεοδώρου στη νοθεία, στην εργοδοτική παρέμβαση, στη δράση ΜΑΤ και αστυνομίας μέσα στα εργατικά συνέδρια. Εμείς δεν κάνουμε πίσω! Επιδιώκουν να κρατηθούν στις καρέκλες με εκτεταμένη νοθεία και τη φυσική παρουσία των εργοδοτών σε Εργατικά Κέντρα-σφραγίδες». Ανακοινώσεις οι οποίες συμπορεύονται με τις θέσεις του ΠΑΜΕ όσον αφορά το συνέδριο της ΓΣΕΕ εκδόθηκαν χθες επίσης από το σωματείο υγειονομικών υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας και από τις συνταξιουχικές οργανώσεις του νομού.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου