ΤΟΠΙΚΑ

Παιχνίδια με τους επικουρικούς γιατρούς στο Νοσοκομείο βλέπει η 5η ΥΠΕ

παιχνίδια-με-τους-επικουρικούς-γιατρ-281484

Ερωτηματικά εγείρει η απόφαση της διοίκησης του Αχιλλοπουλείου να ζητήσει προσλήψεις γιατρών σε δύο δόσεις και μάλιστα εκπρόθεσμα

Σε δόσεις και μάλιστα εκπρόθεσμα… έσπευσε να ζητήσει την πρόσληψη επικουρικών γιατρών η απερχόμενη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι αποχωρούν 30 Νοεμβρίου από το Αχιλλοπούλειο πέντε άτομα και θα έπρεπε τα κενά να καλυφτούν εγκαίρως, για να μην προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία συγκεκριμένων κλινικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέσα Νοεμβρίου η 5η ΥΠΕ απέστειλε επιστολή προς όλα τα Νοσοκομεία διοικητικής της ευθύνης και ζητούσε αναλυτική ενημέρωση πόσες συμβάσεις λήγουν και πόσους επικουρικούς χρειάζεται το κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η διοίκηση του Αχιλλοπουλείου ζήτησε την πρόσληψη μόνο τριών επικουρικών γιατρών, παιδιάτρου, οφθαλμίατρου και καρδιολόγου, για να επανέλθει μόλις χθες ζητώντας εκπρόθεσμα πλέον άλλους δύο γιατρούς παθολόγους για το αιματολογικό.

Στην 5η ΥΠΕ επικρατεί έντονη δυσφορία. Μάλιστα με αφορμή τη στάση της διοίκησης του Αχιλλοπουλείου αφήνουν να εννοηθεί ότι μεθοδεύεται να «φορτωθούν» οι συνέπειες της υποστελέχωσης κλινικών, που δεν είναι τωρινό φαινόμενο, στη νέα πολιτική ηγεσία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και κατ΄επέκταση στην νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Ζητήθηκε εγκαίρως απ’ όλα τα Νοσοκομεία να δηλώσουν τις ανάγκες τους. Πόσοι επικουρικοί αποχωρούν και ποιες θέσεις πρέπει να «ανοίξουν» για την πρόσληψη νέων επικουρικών. Ολες οι διοικήσεις ανταποκρίθηκαν εγκαίρως, μόνο το Αχιλλοπούλειο ζήτησε την πρόσληψη γιατρών σε δύο δόσεις. Αρχικά απέστειλε έγγραφο ζητώντας την πρόσληψη τριών γιατρών και σήμερα (χθες) με ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου απέστειλε δεύτερο έγγραφο ζητώντας άλλες δύο προσλήψεις, λες και δεν υπήρχε σαφή εικόνα εξαρχής ότι οι συμβάσεις που λήγουν είναι πέντε επικουρικών γιατρών», υπογράμμιζαν πηγές της 5ης ΥΠΕ στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ χθες, όταν ρωτήθηκαν σχετικά τι μέλλει γενέσθαι με τις προσλήψεις των επικουρικών.

«Πρέπει όλοι να μάθουν να λειτουργούν όπως επιβάλλει ο νόμος και με βάση ό,τι προβλέπει η σχετική διαδικασία και όχι απώτερος στόχος τους να είναι η δημιουργία εντυπώσεων», συμπλήρωναν επίσης οι ίδιες πηγές, εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς δυσαρέσκεια για τη στάση της διοίκησης του Αχιλλοπούλειου.

Ο υποδιοικητής του ΓΝΒ Χάρης Αποστολίδης πάντως που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επιχείρησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι αρχικά ζητήθηκε η πρόσληψη μόνο τριών επικουρικών, διότι δεν επαρκούσαν τα κονδύλια για το σύνολο των γιατρών. Στην πορεία όμως επειδή το κενό των αναισθησιολόγων καλύφτηκε με μετακίνηση γιατρών από τη Λάρισα, τα κονδύλια που προσδιορίζονταν για αυτούς αποφασίστηκε να διατεθούν για να καλυφτούν και οι άλλες δύο θέσεις επικουρικών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου