Κάτι αρχίζει να κινείται στην αγορά

κάτι-αρχίζει-να-κινείται-στην-αγορά-285280

Αν η αύξηση της αγοραστικής δύναμης συνδυαστεί και με τις φοροελαφρύνσεις, που θα ισχύσουν από το 2020, τότε είναι προφανές ότι οι έμποροι μπορούν να έχουν βάσιμες προσδοκίες πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, μετά την καταχνιά τόσων χρόνων

Χαράς Ευαγγέλια στην αγορά χθες, λόγω Black Friday. Οι καταναλωτές τίμησαν δεόντως τον θεσμό και τα ταμεία των καταστημάτων ζεστάθηκαν.

Ηταν τονωτική ένεση για τους εμπόρους, οι οποίοι ήδη προετοιμάζονται για τις γιορτές των Χριστουγέννων, προσδοκώντας ό,τι καλύτερο, προκειμένου να βγάλουν τα σπασμένα του υπόλοιπου χρόνου.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην εορταστική περίοδο.

Αν η αύξηση της αγοραστικής δύναμης συνδυαστεί και με τις φοροελαφρύνσεις, που θα ισχύσουν από το 2020, τότε είναι προφανές ότι οι έμποροι μπορούν να έχουν βάσιμες προσδοκίες πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, μετά την καταχνιά τόσων χρόνων.

Στη μεταβατική περίοδο είναι ανάγκη να στηριχθούν με κάθε τρόπο οι τοπικές αγορές.

Οι ελαφρύνσεις για τα φυσικά πρόσωπα σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες για τις επιχειρήσεις αποτελούν σίγουρα κινήσεις, που αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά το κλίμα στην αγορά και να συμβάλλουν στην αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας, μετά από μια μακρά περίοδο δυσπραγίας.

Με λίγα λόγια, υπάρχουν σαφώς καλύτερες προϋποθέσεις για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και τη βελτίωση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας. Χρειάζεται, όμως, πολλή προσπάθεια ακόμη, προκειμένου να κερδηθεί το στοίχημα της επόμενης ημέρας.

Η τοπική επιχειρηματικότητα έχει δοκιμαστεί σκληρά την τελευταία δεκαετία στηρίζοντας, σε αντίξοο περιβάλλον, την ελληνική οικονομία και συμβάλλοντας καθοριστικά στην απασχόληση. Είναι καιρός να λειτουργήσει η ανταποδοτικότητα, ώστε να τεθούν οι βάσεις για την ανάταση του εμπορίου και την ανάπτυξη των εμπορικών επιχειρήσεων. Με την κατάλληλη προετοιμασία και συνεργασία του οικονομικού επιτελείου με τους φορείς της αγοράς και του εμπορίου, κυβέρνηση και επιχειρήσεις μόνο κέρδη μπορούν να περιμένουν από ένα σύγχρονο και πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα αφενός, αφετέρου από πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν, ώστε να αλλάξει άρδην το κλίμα στην οικονομία και κατ΄επέκταση στην αγορά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου