ΤΟΠΙΚΑ

«Φιλί ζωής» για τις Κλινικές: Ανανεώνονται οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών

φιλί-ζωής-για-τις-κλινικές-ανανεώνο-297774

Μικρή ανάσα σε νευραλγικά τμήματα, όπως Παιδιατρική, Καρδιολογική Κλινική, Ορθοπεδική και Οφθαλμιατρική

Ευήκοα ώτα βρήκε το αίτημα των νοσοκομειακών γιατρών για παράταση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών, προκειμένου να μην προκύψουν δυσλειτουργίες στις Κλινικές, στις οποίες σηκώνουν το βάρος μαζί με το υπόλοιπο μόνιμο προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη με εκπροσώπους νοσοκομειακών γιατρών από την πανελλήνια ομοσπονδία διαβεβαίωσε ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να ξανακαλυφθούν όλες οι θέσεις των επικουρικών γιατρών που πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ.

Η παράταση της σύμβασης των πέντε επικουρικών συνιστά μεγάλη ανάσα για το Νοσοκομείο Βόλου που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, καθώς οι πέντε γιατροί των οποίων οι συμβάσεις τους έληγαν τέλος Νοεμβρίου θα παραμείνουν εφόσον το θέλουν στο πόστο τους.

Πρόκειται για γιατρούς που μέχρι σήμερα απασχολούνται προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στην Παιδιατρική, την Αιμοδοσία, την Καρδιολογική Κλινική, την Ορθοπεδική και την Οφθαλμιατρική, οι οποίοι εκτός από την ενεργό υπηρεσία συμμετέχουν και στο πρόγραμμα εφημεριών καλύπτοντας ζωτικές ανάγκες.

Σημειώνεται πως οι 20 επικουρικοί γιατροί που υπηρετούν αυτή την περίοδο στο Αχιλλοπούλειο, από 22 που ήταν παλαιότερα, αποτελούν το 20% του ιατρικού δυναμικού του Νοσοκομείου.

Το αίτημα για παράταση έθετε όπως είναι γνωστό με έντονο τρόπο, διοργανώνοντας μάλιστα πρόσφατα και κινητοποίηση, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα σε συγκεκριμένες Κλινικές.

Συνολικά στα νοσοκομεία της επικράτειας απασχολούνται ως επικουρικοί 285 γιατροί.

Οι συμβάσεις των συγκεκριμένων γιατρών με το ΕΣΥ λήγουν στις 30.11.2019, ενώ αναμένεται να ανανεωθούν αλλά με διαφορετικό τρόπο.

Ειδικότερα οι συμβάσεις τους θα γίνουν ετήσιες και θα είναι παρόμοιες με αυτές των υπολοίπων επικουρικών γιατρών, ενώ έχουν εξασφαλιστεί οι σχετικές πιστώσεις.

Οι διαδικασίες αναμένεται να επιταχυνθούν τις επόμενες ημέρες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου