ΤΟΠΙΚΑ

Συγκλονίζει το «αντίο» του πατέρα στον Γιάγκο Παλαμηδά

συγκλονίζει-το-αντίο-του-πατέρα-στο-304196

«Εφυγε» πριν προλάβει να κάνει το ταξίδι ζωής στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσει σπάνια μορφή καρκίνου

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία μετά το άγγελμα θανάτου του 29χρονου Γιάγκου (Νικόλαου – Γιάννη) Παλαμηδά, που έπασχε από σπάνια μορφή καρκίνου και έδινε μάχη σχεδόν έναν χρόνο τώρα για την αποκατάσταση της υγείας του.

Η ασθένειά του είναι τόσο σπάνια, που καταγράφηκε ως το τρίτο περιστατικό στην Ευρώπη, με τις ελπίδες για την αντιμετώπισή του να βασίζονται μόνο σε ειδικό κέντρο θεραπείας στο Ισραήλ.

Το κόστος για την υποβολή του Γιάγκου σε επέμβαση άγγιζε τις 60.000 ευρώ, ενώ επιπλέον 40.000 ευρώ ήταν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της οικογένειας στο Ισραήλ.

Η Πενθεσίλεια είχε απευθύνει την πρώτη έκκληση για την οικονομική στήριξη της οικογένειας του Γιάγκου από την πασαρέλα του Dare Social Fashion Show, που διοργανώθηκε στα μέσα του περασμένου Ιουλίου για την υποστήριξη τριών ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Από την εκστρατεία που έγινε είχε συγκεντρωθεί ποσό ύψους 9.578 ευρώ περίπου, το οποίο διατέθηκε στην οικογένεια.

Δυστυχώς, όμως, η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Το ταξίδι ζωής, μετά τις ειδικές εξετάσεις που υποβλήθηκε τέλος Αυγούστου, με γιατρούς του Ισραήλ να ανανεώνουν το ραντεβού μαζί του τέλος Νοεμβρίου για να υποβληθεί στην ειδική θεραπεία, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

Ο 29χρονος Βολιώτης «έσβησε» προχθές Τετάρτη το βράδυ στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν τους δύο τελευταίους μήνες μετά από επιπλοκή που παρουσίασε η υγεία του.

Δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή οι γονείς του και παρέα πολύ φίλων του που έσπευσε στο πλευρό της οικογένειας για να συμπαρασταθεί στις δύσκολες ώρες.

H κηδεία του 29χρονου έγινε σήμερα Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, στις 11:00, στα Άνω Λεχώνια στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.

Συγκλονίζει το «αντίο» του πατέρα

Ραγίζει καρδιές το «αντίο» του πατέρα του Δήμου Παλαμηδά. Συγκλονισμένος τον αποχαιρετά με λόγια σπαρακτικά και ταυτόχρονα απευθύνει δημόσιο «ευχαριστώ» σε όσους βρέθηκαν και στήριξαν τον αγώνα του παιδιού του, γράφοντας:

«Ο Γιάννης – Νίκος, γνωστός ως Γιάγκος, δεν θα είναι πλέον ανάμεσά μας με το φυσικό του σώμα. Η μνήμη του, όμως, θα είναι χαραγμένη σε τόσους αγαπημένους, που ήταν γύρω του στη σύντομη, αλλά με τόση αγάπη γεμάτη ζωή του. Ενας σπάνιος άνθρωπος, τόσο γενναιόδωρος, σωστός, καλόκαρδος.

Η γλυκύτητά του τον έκανε κόμβο στις ζωές μας. Ηταν το κέντρο, αλλά χωρίς να προβάλλεται. Θα μας λείψει και μακάρι η μνήμη του να ενώνει όλους εμάς, όπως όταν ήταν ανάμεσα μας.

Κατόρθωσε και το πέτυχε μέσα στα 29 χρόνια της ζωής του και αφού πάλεψε με την αρρώστια και με τις διαδοχικές εγχειρήσεις χωρίς να παραπονεθεί, να αγανακτήσει και να χάσει το κουράγιο του ούτε στιγμή, έφτασε νικητής στο τέλος του προσωπικού του Γολγοθά. Ηρωας. Χίλια ευχαριστώ από τον Γιάγκο για τη βοήθεια και την αγάπη που του δείξατε και εννοείται και από την οικογένειά του.

Ακόμα μια μάζωξη με κέντρο τον Γιάγκο θα γίνει στα Ανω Λεχώνια σήμερα Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ και θα βρίσκεται δίπλα μας χαμογελαστός και επιτέλους ξεκούραστος», καταλήγει ο χαροκαμένος πατέρας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου