ΤΟΠΙΚΑ

«Σήκωσε μανίκια» ο νέος διοικητής της 5ης Υ.Π.Ε.

σήκωσε-μανίκια-ο-νέος-διοικητής-της-5-348120

«Μέλημά μας η αναβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών», τονίζει ο νέος διοικητής της 5ης Υ.Π.Ε. στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

«Σηκώνει μανίκια» ο νέος Δυπεάρχης Φώτης Σερέτης. Ο επικεφαλής διοίκησης της 5ης Υ.Π.ε. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του και έχει ήδη ξεκινήσει τον μαραθώνιο των ενημερωτικών συσκέψεων για την ιεράρχηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ευαίσθητος χώρος της υγείας, σε επίπεδο Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, καθώς επίσης των δομών πρωτοβάθμιας υγείας που έχει υπό την ευθύνη του.

Ο νέος διοικητής της 5ης Υ.Π.Ε. στο πλαίσιο των πρώτων ενημερωτικών συσκέψεων που πραγματοποιεί σε όλους τους νομούς, σήμερα Δευτέρα θα επισκέφθηκε τον Βόλο. Εχει προγραμματίσει εθιμοτυπικά να επισκεφτεί τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο και τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο και μετά θα ακολουθήσει η πρώτη τετ α τετ συνάντησή του με τη διοίκηση του Αχιλλοπουλείου. Ο κ. Σερέτης θα συνεχίσει τις επαφές με την Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών και ακολούθως με τον Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Ε.Σ.Υ. πιο φιλικό στους πολίτες

Ο νέος διοικητής της 5ης Υ.Π.Ε. δηλώνει αποφασισμένος να «πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα». Αν και δεν του αρέσει να λέει μεγάλα λόγια, σε επικοινωνία με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, έδωσε το στίγμα του: «Στόχος μας είναι να καταγράψουμε όλα τα προβλήματα και τις προτάσεις, ώστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην περιοχή να γίνει ακόμη πιο φιλικό για τους πολίτες». Σημείο στο οποίο επέμεινε ιδιαίτερα προκειμένου να είναι καλύτερες οι υπηρεσίες ειδικά προς τους ασθενείς.

«Πρώτο μου μέλημα είναι να ενημερωθώ επισταμένα για όλα τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά. Θα συναντηθώ θεσμικά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να τους ακούσω. Ασφαλώς προτεραιότητα είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή για την απρόσκοπτη λειτουργία νοσοκομείου και κέντρων υγείας. Είμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε απαρέγκλιτα την πολιτική που έχει χαράξει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Θα δώσουμε βάρος στην καθημερινότητα ώστε να αναβαθμίσουμε τις υγειονομικές υπηρεσίες. Για μας προέχουν τα θέματα ιατρικής φροντίδας και συμπεριφοράς του προσωπικού προς τον ασθενή, για να έχουμε μία υγεία ισάξια με αυτή που θέλει και επιβάλλεται να έχει ο κάθε Ελληνας φορολογούμενος πολίτης», είναι το μήνυμα που αποπνέουν οι πρώτες επισημάνσεις του νέου διοικητή που όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, σε ένα περίπου δίμηνο θα είναι σε θέση, αφού έχει καταγράψει ανά νομό όλα τα θέματα, να παρουσιάσει αναλυτικά το σχέδιο δράσης της 5ης Υ.Π.Ε.

Πριν από λίγες μέρες ο κ. Σερέτης στο πλαίσιο πολύωρης σύσκεψης με τις οικονομικές υπηρεσίες, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρεια και τις υπάρχουσες εκκρεμότητες, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει άμεσα.

Τα φλέγοντα μέτωπα

Τα φλέγοντα προβλήματα που ταλαιπωρούν πάντως τον κλάδο της υγείας σε επίπεδο Μαγνησίας και απαιτούν άμεση επίλυση, με τον ρόλο της 5ης Υ.Π.Ε. να είναι κομβικός είναι:

* Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, λειτουργία και στελέχωση των κέντρων υγείας και των τοπικών μονάδων με ιατρικό προσωπικό, λειτουργία δικτύου συμβεβλημένων ιατρών ΕΟΠΥΥ, θεσμός οικογενειακού ιατρού, επανένταξη ιατρών πρώην ΙΚΑ κατόπιν δικαστικών αποφάσεων.

*Λειτουργία του Αχιλλοπουλείου (μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς σε όλες τις βαθμίδες σε σχέση με το οργανόγραμμα, χρηματοδότηση και έργα ΕΣΠΑ που είναι σε εξέλιξη).

*Η υποστελέχωση της νοσηλευτικής υπηρεσίας.

Το who is who

O διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας γεννήθηκε στη Λαμία. Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Master στη Δημόσια Υγεία από την ΕΣΔΥ. Εχει διατελέσει πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, αντιπρόεδρος Δ.Σ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, αναπληρωτής γενικός διευθυντής ΠΕΣΥΠ Στερεάς Ελλάδας , ειδικός σύμβουλος γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας, ενώ επίσης διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Λαμίας, στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου