ΤΟΠΙΚΑ

Αναφορά θιγόμενων εργαζομένων στον Συνήγορο του Πολίτη

αναφορά-θιγόμενων-εργαζομένων-στον-σ-350109

Από θιγόμενους, στους οποίους αρνήθηκαν βεβαίωση κοινωνικής ασφάλισης για διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Στον Συνήγορο του Πολίτη έφτασε η «χάρη» του ΕΦΚΑ Βόλου. Αναφορά από θιγόμενους πολίτες, οι οποίοι δεν εξυπηρετήθηκαν από το μητρώο της Υπηρεσίας, όπου απευθύνθηκαν, αποφάσισαν να ζητήσουν τη συνδρομή του Συνηγόρου για να βρουν το δίκιο τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναφορά αφορά σε ασφαλισμένους πολίτες του ΙΚΑ, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε διαγωνισμό προσλήψεων στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ που έχει προαναγγελθεί και αναμένεται να «τρέξει» σύντομα.

Προκειμένου οι άνθρωποι να μην τρέχουν τελευταία στιγμή από υπηρεσία σε υπηρεσία για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για να συμμετέχουν στην προκήρυξη, αποφάσισαν να απευθυνθούν στον ΕΦΚΑ για να ζητήσουν εγγράφως την προϋπηρεσία τους συγκεντρωτικά, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε ο ασφαλιστικός τους βίος μέχρι και σήμερα.

Εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους χρειάζονται τη βεβαίωση κοινωνικής ασφάλισης, αλλά δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν, καθώς συνάντησαν «τοίχο» στο να πάρουν τις απαραίτητες υπογραφές στις βεβαιώσεις που χρειάζονταν.

Και όλα αυτά ενώ υπάρχουν πολλοί θιγόμενοι παλαιότερων διαγωνισμών, οι οποίοι ενώ είχαν όλα τα προσόντα, πληρούσαν τις προϋποθέσεις που έθεταν οι προκηρύξεις, είχαν όμως κάνει λάθος στην υποβολή της προϋπηρεσίας και στερήθηκαν μία θέση στο Δημόσιο.

Μάλιστα μολονότι έκαναν ένσταση ως προς αυτό, απορρίφτηκε αφού όπως ενημερώθηκαν η προϋπηρεσία τους δεν υπολογίστηκε, διότι αντί για βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα, προσκόμισαν το έγγραφο που εκδίδεται από το διαδίκτυο και αναφέρεται ως «ατομικός λογαριασμός ασφάλισης» το οποίο έχει μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί αποδεικτικό ασφάλισης για χρήση σε άλλους φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αναφορά έχει ήδη προωθηθεί στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις από την αρμόδια διεύθυνση για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι προσφυγέντες, ενώ δεν αποκλείεται σε αντίστοιχη θέση να έχουν βρεθεί και άλλοι.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου