Οξυγόνο για την οικονομία οι επενδύσεις

οξυγόνο-για-την-οικονομία-οι-επενδύσε-351433

Για να έρθουν, όμως, οι επενδύσεις, ελληνικές και ξένες, πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση αβελτηριών και ιδεοληψιών, που μας ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και η τελευταία ΚΥΑ για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Επιτέλους, μία μεγάλη επένδυση μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Πέρασε από σαράντα κύματα, «πλήρωσε» τις ιδεοληψίες της προηγούμενης κυβέρνησης, ευτυχώς όμως η νέα πολιτική ηγεσία, παίζοντας κυριολεκτικά τα ρέστα της… και έχοντας βάλει στοίχημα να ξεκινήσει η εμβληματική επένδυση, έκανε τα αδύνατα δυνατά και τα προβλήματα φτάνουν στο τέλος.

Αυτό που χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλο η ελληνική οικονομία είναι οι επενδύσεις. Η αναφορά δεν είναι ούτε κενό γράμμα, ούτε σύνθημα. Είναι το ουσιαστικό οξυγόνο, που χρειάζονται η Ελλάδα και οι Ελληνες πολίτες.

Για να έρθουν, όμως, οι επενδύσεις, ελληνικές και ξένες, πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση αβελτηριών και ιδεοληψιών, που μας ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια.

Οι επενδύσεις είναι η αιχμή για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και δεν είναι τυχαίο πως όλο και περισσότεροι πλέον ομονοούν ότι ως χώρα θα πρέπει να επικεντρωθούμε λίγο περισσότερο στην ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων, που θα μπορέσουν να έχουν πολλαπλασιαστικές επιδράσεις στην προσέλκυση επενδύσεων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η ελληνική οικονομία εξέρχεται από μια δύσκολη φάση και θα χρειαστεί πολύ σημαντικά αναπτυξιακά βήματα για να μπορέσει να επουλώσει όλες τις πληγές του παρελθόντος. Τώρα είναι καιρός να τρέξουμε περισσότερο.

Οσο η εικόνα της ελληνικής οικονομίας σταθεροποιείται και βελτιώνεται σταδιακά, τόσο το οικονομικό περιβάλλον θα γίνεται περισσότερο ελκυστικό για την προσέλκυση εγχώριων και ξένων επενδύσεων.

Αυτόν λοιπόν τον «γόρδιο δεσμό» ανάπτυξη και επενδύσεις χωρίς διαθέσιμα ιδιωτικά κεφάλαια και κρατικούς πόρους καλείται να λύσει η κυβέρνηση μέσα από τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται.

Μέχρι στιγμής τα πρώτα δείγματα δείχνουν πως υπάρχει συνείδηση στο νέο κυβερνητικό σχήμα για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. Μακάρι η συνέχεια να δικαιώσει την αισιοδοξία, που σήμερα εκφράζεται κυρίως ως κλίμα, όσον αφορά στην αλλαγή κατεύθυνσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου