ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τι λέει η παρέα των Γάλλων που χάθηκε στο Βένετο

τι-λέει-η-παρέα-των-γάλλων-που-χάθηκε-στ-369199

Τους λόγους στους οποίους, κατά την εκτίμησή τους, οφείλεται η περιπέτεια που έζησαν στα μονοπάτια του Πηλίου δίνουν μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ οι έξι Γάλλοι τουρίστες, που έχασαν την περασμένη Δευτέρα τον προσανατολισμό τους στη θέση Πετρομέλισσο κοντά στον οικισμό Βένετο, με αποτέλεσμα να στηθεί επιχείρηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη συνδρομή του Δήμου Ρήγα Φεραίου για τον εντοπισμό τους.

Επικοινωνώντας με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μέσω email, εκπρόσωπος της παρέας των έξι Γάλλων που ένιωσαν θιγμένοι από τον θόρυβο που προκλήθηκε και από το γεγονός ότι η περιπέτειά τους πήρε δημοσιότητα, διευκρίνισε καταρχήν ότι δεν πρόκειται για απλούς τουρίστες που επισκέφτηκαν το Πήλιο και αποφάσισαν να κάνουν πεζοπορία από το Πουρί μέχρι το Βένετο, αλλά για πεζοπόρους οι οποίοι συμμετέχουν σε πρόγραμμα που τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι οποίοι έχουν μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχες αποστολές.

«Θα έπρεπε να γνωρίζετε ίσως ότι το έργο αυτών των «τουριστών» βρίσκεται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ότι μερικοί από αυτούς είναι άνθρωποι από τους πιο έμπειρους πεζοπόρους στην ήπειρο. Κάνοντας ορειβασία και χειμερινή πεζοπορία περάσαμε μερικά από τα πιο δύσκολα μονοπάτια σε 13 χώρες και 8.000 χιλιόμετρα», συνέχισε ο ίδιος.

Οσον αφορά στους λόγους που η ομάδα έχασε τον προσανατολισμό της, η εξήγηση που δίνεται είναι η εξής: «Εχουμε πολλές εικόνες για να δείξουμε ότι δεν χάσαμε τον δρόμο, αλλά ότι τα μονοπάτια είναι γεμάτα χόρτα και άλλα φυτά που εμποδίζουν. Η Ελλάδα δεν φροντίζει τα μονοπάτια της που αποτελούν κληρονομιά», ήταν η χαρακτηριστική επισήμανση στο email που προωθήθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου