Ανάπτυξη σε νέες βάσεις

ανάπτυξη-σε-νέες-βάσεις-374944

Οι άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν πως για να χτιστεί σε ισχυρά θεμέλια το μέλλον, η χώρα χρειάζεται επενδύσεις ποιότητας, καινοτομίας και τεχνολογικής αιχμής. Επενδύσεις που να ξαναχτίζουν τον παραγωγικό της ιστό πάνω σε σύγχρονες βάσεις

Εχει επισημανθεί πολλές φορές ότι το να ευημερούν οι αριθμοί κόντρα στους ανθρώπους πολύ μικρή σημασία έχει, διότι αυτός ο πολιτικός δρόμος όποτε ακολουθήθηκε μόνο αδιέξοδα προκάλεσε και σίγουρα δεν οδηγεί στην πολυπόθητη ανάπτυξη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει η ανάπτυξη στην Ελλάδα είναι η απεμπλοκή της από τον στόχο των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, που αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθειά της να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά, εγκλωβίζει τη χώρα σε έναν φαύλο κύκλο δημοσιονομικής και εισοδηματικής λιτότητας, μπλοκάρει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων σε υποδομές και καταλήγει μοιραία στη μείωση του εισοδήματος.

Για αυτό και πολύ σωστά από την ελληνική κυβέρνηση τίθεται το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης και μείωσης των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων. Οι εταίροι μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως είναι ανάγκη να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, να «αναπνεύσει» η χώρα για να υπάρξει ώθηση των επενδύσεων. Ετσι μόνο μπορεί να γίνει ξανά ανταγωνιστική η Ελλάδα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Οι άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν πως για να χτιστεί σε ισχυρά θεμέλια το μέλλον, η χώρα χρειάζεται επενδύσεις ποιότητας, καινοτομίας και τεχνολογικής αιχμής. Επενδύσεις που να ξαναχτίζουν τον παραγωγικό της ιστό πάνω σε σύγχρονες βάσεις. Επενδύσεις που να ενισχύουν την εξωστρέφεια. Χρειάζεται, επομένως, αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, αλλά και του κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.

Η υιοθέτηση ενός πλαισίου, που θα ανοίγει δρόμους για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, μπορεί να αποτελέσει μία νέα αφετηρία για τη χώρα, που έχει ανάγκη από μια ισορροπημένη και δίκαιη μετάβαση στη νέα εποχή. Ετσι θα τεθούν και οι βάσεις για ένα καλύτερο αύριο για τους νέους, αλλά και για όλους τους πολίτες της χώρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου