ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Φεύγει…

φεύγει-407496

Την πόρτα της εξόδου… εκτιμούν πολλοί πως θα δει σύντομα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Η εκτίμηση εδράζεται κυρίως στο γεγονός ότι άρχισε να δέχεται πυρά από τον φιλικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ Τύπο και αυτό ερμηνεύεται ως απόφαση του Αλ. Τσίπρα να δρομολογήσει εξελίξεις στις οποίες δεν θα έχει ρόλο ο κ. Σκουρλέτης.

«Οι εξελίξεις φιλοδώρησαν τον Σκουρλέτη με ένα αρνητικό φωτοστέφανο, από πολλούς θεωρείται για τον ΣΥΡΙΖΑ, βαρίδι όσο και ο Λαφαζάνης. Ως γραμματέας του κόμματος είχε βαρύνοντα λόγο, αν όχι στις αποφάσεις, ασφαλώς στις εισηγήσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Εκ του αποτελέσματος κρίθηκε αρνητικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε μόλις έξι – αριθμός 6! – δημάρχους και κανέναν περιφερειάρχη!

Ως υπουργός Εσωτερικών διαμόρφωσε μια περίεργη εκλογική νομοθεσία που έχει ως τυπικό περίβλημα την απλή αναλογική και ως πολιτικό αποτέλεσμα την αποσύνθεση των ΟΤΑ, των οποίων τη λειτουργία άφησε στην… καλή διάθεση όσων εκλέγονται.

Για να ωθήσει τάχα σε «συναινέσεις», κατάληξε να κάνει πάρτι η ΝΔ», επισημαίνει σε άρθρο του ο Γιώργος Λακόπουλος, δίνοντας μια πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου