Το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία

το-αυτονόητο-δικαίωμα-στην-εργασία-413707

Τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και αφορούν στο Νομό Μαγνησίας, δείχνουν μεν ένα μικρό θετικό ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων, δυστυχώς όμως την ίδια στιγμή η αιμορραγία σε θέσεις εργασίας συνεχίζεται.

Είτε πρόκειται για εργαζόμενους αορίστου χρόνου, είτε πρόκειται για απασχολούμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου, οι άνθρωποι αυτοί από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στον δρόμο. Χωρίς μεροκάματο, να περιμένουν στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ να πάρουν ένα επίδομα και φυσικά πιάνουν…θέση στον πάγκο της αναμονής μαζί με άλλους πολλούς που περιμένουν να εξασφαλίσουν μία δουλειά.

Το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία έχει γίνει πλέον από ζητούμενο, απόρροια της κρίσης που τσάκισε την ελληνική κοινωνία και έστειλε ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού της χώρας στα τάρταρα. Όσες προσπάθειες και αν έγιναν όλα αυτά τα χρόνια να αντιμετωπιστεί αυτή η «αιμορραγία» δυστυχώς δεν είχαν αποτέλεσμα. Διότι βασίζονταν σε μία λανθασμένη λογική αντιμετώπισης της ανεργίας με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας κυρίως και δράσεις που απευθύνονταν μεν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και αναξιοπαθούντες, δε δημιουργούσαν όμως προϋποθέσεις ουσιαστικής ανάκαμψης της απασχόλησης. Για αυτό και ακόμη και αυτή η μείωση των δεικτών της ανεργίας δεν είχε κανέναν ουσιαστικό αντίκτυπο στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πολλώ δε μάλλον στους ίδιους τους ανέργους- ωφελούμενους, που μέχρι να μάθουν το νέο τους αντικείμενο και να μπούνε «στα παπούτσια» της νέας τους εργασίας, αποχωρούσαν ελέω λήξης συμβάσεων και ολοκλήρωσης προγραμμάτων.

Γι’ αυτό και χρειάζεται συνολικά μία διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο με τον οποίο θα καταπολεμηθεί η ανεργία και θα δημιουργηθούν νέες ουσιαστικές θέσεις εργασίας. Ο ΟΑΕΔ επ΄ ευκαιρία ενός σύντομου απολογισμού έργου που διάβασα ότι έκανε η απερχόμενη Διοικήτρια Μαρία Καραμεσίνη μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια. Αρκεί φυσικά να αφεθεί να επιτελέσει την πραγματική του αποστολή.

Ο ΟΑΕΔ θα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί γραφειοκρατικά.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε για την αλλαγή του οργανωτικού και διοικητικού μοντέλου πρέπει να συνεχιστεί με επιπρόσθετες υπηρεσίες εξατομικευμένης συμβουλευτικής ανέργων και εργοδοτών. Και αυτό είναι στοίχημα για τη νέα διοίκηση που θα αναλάβει αλλά και για τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργασίας.

Επιπροσθέτως ο ΟΑΕΔ οφείλει να κερδίσει αυτό το στοίχημα για λογαριασμό όλων των ανέργων της χώρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου