ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθεροι οι διαρρήκτες με τις μάσκες Anonymous στο κτίριο του ΕΦΚΑ Βόλου

ελεύθεροι-οι-διαρρήκτες-με-τις-μάσκες-an-431784

Με μάσκα Anonymous και κράνος πιάστηκαν «στα πράσα» οι δύο επίδοξοι διαρρήκτες – Η παρατηρητικότητα φύλακα του ΟΣΕ οδήγησε στη σύλληψή τους

Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα χθες Δευτέρα, όταν το 100 ελάμβανε κλήση για διάρρηξη στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ Βόλου. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν υπάλληλος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου, ο οποίος από τον τομέα της φύλαξης, ο οποίος ενημέρωνε πως δύο άτομα κινούνται ύποπτα μέσα στο απέναντι κτίριο, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και τα ιατρεία του πρώην ΙΚΑ.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου μαζί με υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, που ειδοποιήθηκαν αμέσως μετέβησαν στο κτίριο και διαπίστωσαν πως πράγματι είχαν «τρυπώσει» δύο «ποντικοί», ηλικίας 27 και 34 ετών αντίστοιχα, με σκοπό να κλέψουν χρήματα.

Οι δύο νεαροί, που σημειωτέον έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία, φορώντας ο ένας κράνος και ο άλλος μάσκα anonymous, έσπασαν τζάμι του κτιρίου επί της οδού Κουντουριώτου και ανενόχλητοι μπήκαν μέσα. Ανέβηκαν στον πρώτο όροφο, όπου βρίσκονται το λογιστήριο και οι ταμειακές υπηρεσίες και κατευθύνθηκαν στο χρηματοκιβώτιο ελπίζοντας πως θα υπάρχουν χρήματα μέσα. Δεν πρόλαβαν βέβαια να κάνουν τίποτα, αφού η παρατηρητικότητα του υπαλλήλου του ΟΣΕ έκοψε τη φόρα τους. Αστυνομικοί τούς έπιασαν κυριολεκτικά στα «πράσα» και τους συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι δύο δράστες μόλις αντιλήφθησαν τους αστυνομικούς ανέβηκαν στην ταράτσα. Αρχικά αρνήθηκαν να παραδοθούν και αντιστάθηκαν, ωστόσο λίγο αργότερα οι αστυνομικοί τούς περνούσαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (σιδεριά, κατσαβίδι), τα οποία και κατασχέθηκαν μαζί με κράνος.

Χθες το πρωί οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα που τους παρέπεμψε να δικαστούν σε ρητή δικάσιμο, με την κατηγορία της κλοπής και της φθοράς ξένης περιουσίας και της απείθειας, ενώ επίσης είναι αντιμέτωποι με την παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Πρώτη φορά

Θα πρέπει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται παρόμοιο συμβάν στο πρώην ΙΚΑ. Σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, πριν από πολλά χρόνια είχε σημειωθεί απόπειρα διάρρηξης στα γραφεία των γιατρών, η οποία όμως επίσης είχε γίνει αντιληπτή και οι επίδοξοι διαρρήκτες δεν πρόλαβαν να κλέψουν.

Πιθανολογείται πως οι δύο νεαροί εκμεταλλευόμενοι το Σαββατοκύριακο θέλησαν να διαρρήξουν το κτίριο, νομίζοντας πως θα βρουν χρήματα για να κλέψουν. Εδώ και πολλά χρόνια ωστόσο στις ταμειακές υπηρεσίες του ΙΚΑ παλαιότερα και του ΕΦΚΑ πλέον όλες οι συναλλαγές γίνονται με επιταγές, ενώ και το όποιο ρευστό υπάρχει στα ταμεία της υπηρεσίας κάθε μεσημέρι κατατίθεται στην τράπεζα με χρηματαποστολή.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου