Εν αναμονή των βελτιώσεων

εν-αναμονή-των-βελτιώσεων-434218

Τα ληξιπρόθεσμα πλέον αποτελούν θηλιά στον λαιμό όχι μόνο των επαγγελματιών, που είναι οι πρώτοι στη λίστα με συσσωρευμένες υποχρεώσεις, αλλά και των απλών νοικοκυραίων

Η αγωνιώδης προσπάθεια κάθε τέλος του μήνα για όλα τα νοικοκυριά να πασχίζουν να έχουν συνέπεια στις υποχρεώσεις τους δεν παλεύεται πλέον. Για τον απλούστατο λόγο ότι όσα πρέπει να πληρωθούν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που συγκεντρώνονται ως αποθεματικό σε κάθε σπίτι για να διεκπεραιωθούν όλες οι υποχρεώσεις.

Για αυτό και συσσωρεύονται τα χρέη, για αυτό και κάθε φορά η θηλιά σφίγγει ολοένα και πιο σφιχτά, με συνέπεια να μεγαλώνει συνεχώς το αδιέξοδο.

Ή θα πρέπει να κόψουν από τις βασικές τους ανάγκες οι περισσότεροι για να είναι συνεπείς ή μετά να πασχίσουν διπλά για να μπορέσουν, έστω και εκπρόθεσμα, να πληρώσουν Εφορία, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ό,τι άλλο περιλαμβάνει η λίστα των πληρωμών.

Ενας διαρκής εφιάλτης, που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τα οκτώ τελευταία χρόνια, έχοντας εξουθενώσει πλέον την πλειονότητα των Ελλήνων.

Η λέξη χρέος έχει γίνει πλέον συνώνυμη του νεοέλληνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απόγνωση που αισθάνονται μεγάλες ομάδες του πληθυσμού, οι οποίες βλέπουν την κατάσταση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και αντί να βελτιώνονται οι συνθήκες, να συσσωρεύονται ακόμη περισσότερες υποχρεώσεις σε βάρος τους.

Τα ληξιπρόθεσμα πλέον αποτελούν θηλιά στον λαιμό όχι μόνο των επαγγελματιών, που είναι οι πρώτοι στη λίστα με συσσωρευμένες υποχρεώσεις, αλλά και των απλών νοικοκυραίων, που από εκεί που δεν ήξεραν τι σημαίνει χρέος, έφτασαν να χρωστούν.

Τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, όσον αφορά στη ρύθμιση των 120 δόσεων στην Εφορία, δείχνουν πως παρότι πολλοί θα ήθελαν να ενταχθούν και να πάρουν μία ανάσα, δεν δύναται, διότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Το γεγονός ότι το νέο οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει βελτιώσεις και αλλαγές για να στηρίξει περαιτέρω όσους χρωστούν και θέλουν να απαλλαγούν από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι θετικό. Αρκεί βέβαια να έχουν συνυπολογιστεί όλες οι παράμετροι και να πιάσει τόπο το λίφτινγκ που ετοιμάζεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου