Η ασυνέπεια του κράτους

η-ασυνέπεια-του-κράτους-474570

Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων έχει πείσει και τους πιο δύσπιστους για αυτά που οι περισσότεροι υποστηρίζουν σε ό,τι αφορά στον στόχο, που πρέπει να έχει η προσπάθεια της χώρας για ουσιαστική έξοδο από την κρίση και όχι τυπική, που πανηγύρισε η κυβέρνηση τον περασμένο Αύγουστο

H ασυνέπεια του κράτους στις υποχρεώσεις του απέναντι στον ιδιωτικό τομέα, σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία των επιχειρήσεων και τις πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες αποτρέπουν κάθε προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων, που θα φέρουν ανάπτυξη και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στους χιλιάδες άνεργους του ιδιωτικού τομέα.

Και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Το κράτος δεν πληρώνει, οι ιδιώτες και οι προμηθευτές περιορίζουν τις δαπάνες τους και συρρικνώνουν τον κύκλο εργασιών τους, γεγονός που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και πάγωμα κάθε νέας οικονομικής δραστηριότητας.

Την ίδια ώρα που το κράτος χρωστά εκατομμύρια ευρώ σε ιδιώτες και προμηθευτές, ζητά από τους ανθρώπους εκείνους να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, να πληρώνουν χαράτσια κ.ο.κ. Με άλλα λόγια, εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Το ίδιο το κράτος δηλαδή γίνεται παράδειγμα της ατιμωρησίας, την οποία, παράλληλα, επιδιώκει να πατάξει.

Περά από την ηθική διάσταση του θέματος, από τη στάση αυτή προκαλούνται τεράστια προβλήματα, τα οποία λειτουργούν σαν φραγμοί στην ανάπτυξη της χώρας, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο.

Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων έχει πείσει και τους πιο δύσπιστους για αυτά που οι περισσότεροι υποστηρίζουν σε ό,τι αφορά στον στόχο, που πρέπει να έχει η προσπάθεια της χώρας για ουσιαστική έξοδο από την κρίση και όχι τυπική, που πανηγύρισε η κυβέρνηση τον περασμένο Αύγουστο.

Και για να γίνει αυτό πρέπει η Πολιτεία να συγκρουστεί με νοοτροπίες και αντιλήψεις, που οδήγησαν τη χώρα έως εδώ.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να πολεμήσουμε την ανεργία, που σημαίνει ότι πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στον ιδιωτικό τομέα να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, αίροντας τα κάθε μορφής αντικίνητρα και απενοχοποιώντας την επιχειρηματικότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου