ΤΟΠΙΚΑ

Θεανώ Φωτίου: «Μπορούμε να ανατρέψουμε τη διαφορά»

θεανώ-φωτίου-μπορούμε-να-ανατρέψουμ-482610

Εκτίμησε η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που μίλησε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Εξαπέλυσε επίθεση σε Μητσοτάκη και Γεννηματά για το αφορολόγητο

Την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αναστρέψιμο εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου χθες από τον Βόλο, μιλώντας στην ανοιχτή συνέλευση που διοργάνωσε η ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου στο Μεταξουργείο στη Νέα Ιωνία. Στη συνέλευση παραβρέθηκαν επίσης οι υφυπουργοί Κατερίνα Παπανάτσιου και Μαρίνα Χρυσοβελώνη, καθώς και οι δύο βουλευτές Αλ. Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής.

Η κ. Φωτίου υποστήριξε πως η μεγάλη διαφορά των 9,5 μονάδων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ ήρθε ως συνέπεια επειδή οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που είναι δυσαρεστημένοι δεν προσήλθαν να ψηφίσουν στις κάλπες και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κλίμα αλλάζει για αυτό και κάλεσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ «να δώσουν δυναμικά και αποφασιστικά όπως είπε τη μάχη για τη νίκη». «Ο αγώνας μας είναι να καταφέρουμε να πείσουμε, όσους καταρχήν δεν πήγαν να ψηφίσουν, ενώ μας είχαν ψηφίσει στις εκλογές του Γενάρη του 2015 ή επέλεξαν να στείλουν σε εμάς μήνυμα δυσαρέσκειας και κριτικής, αλλά δεν θέλουν επ’ ουδενί να κυβερνήσει ο Μητσοτάκης τη χώρα. Άρα, έχουμε μία δεξαμενή, πιστεύουμε πολύ μεγάλη, την οποία πρέπει να συσπειρώσουμε και να προχωρήσουμε και μπορούμε να ανατρέψουμε τη διαφορά», πρόσθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε στην πολιτική στρατηγική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εθνικές εκλογές και επισήμανε ότι το δίλημμα πλέον για τους πολίτες εκ μέρους της Κυβέρνησης θα μπει με σαφήνεια «Το δίλημμα είναι σαφές. Ποιος θέλεις να σε κυβερνήσει από εδώ και πέρα και με ποιο σχέδιο. Να σταματήσει να υπερκφεύγει ο κ. Μητσοτάκης με γενικές και αόριστες προτάσεις. Θα πρέπει να απαντήσει ξεκάθαρα σ’ όλα τα ζητήματα που θα ανοίξουν στον προεκλογικό διάλογο. Τελείωσε η περίοδος που μπορούσε να λέει τα πάντα» συμπλήρωσε η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η κ. Φωτίου επιτέθηκε επίσης σε Μητσοτάκη και Γεννηματά τους οποίους χαρακτήρισε «τσάμπα μάγκες» για το θέμα του αφορολόγητου, επισημαίνοντας ότι η τροπολογία για μη μείωση του αφορολόγητου που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν είναι προεκλογικό αφήγημα. «Είναι τζάμπα μάγκες της πολιτικής Μητσοτάκης και Γεννηματά. Έφεραν τροπολογίες για τη μη μείωση του αφορολόγητου διαδοχικά και ζητούσαν να μην γίνει περικοπή. Εμείς τόσο καιρό δεν το κάναμε διότι έπρεπε πρώτα να διασφαλίσουμε ότι δε θα δημιουργηθεί δημοσιονομική εκτροπή που μπορεί να οδηγούσε στη λήψη πρόσθετων μέτρων. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες είχαμε το πράσινο φως από τους θεσμούς ότι μπορούμε τώρα να το εφαρμόσουμε, το κάνουμε. Ετοιμάζουμε την τροπολογία η οποία θα ψηφιστεί τις επόμενες μέρες.

Είναι υποκρισία η ΝΔ να μην έρχεται τώρα στη Βουλή να ψηφίσει την τροπολογία και να κρύβεται πίσω από διάφορες δικαιολογίες. Ας έρθει να ψηφίσουμε όλοι μαζί», ανέφερε η ίδια.

Τέλος όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει την απόσταση που χωρίζει το ποσοστό των ευρωεκλογών που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Βόλο με το αντίστοιχο που έλαβε ο υποψήφιος δήμαρχος Ι. Αποστολάκης που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Φωτίου έδωσε τη δική της εξήγηση. «Το γεγονός ότι εμείς στην Τ.Α. από τους 325 Δήμους φιλικοί προς τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν 20 – 22 δήμαρχοι δείχνει ότι δεν είχαμε ριζώσει μέσα στην Τ.Α. Αυτό λοιπόν εκφράστηκε στην κάλπη και παρέσυρε και άλλα πράγματα» σημείωσε.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου