Η αρχή μίας διαδρομής

η-αρχή-μίας-διαδρομής-483720

Ο αγώνας για μόρφωση και γνώση δεν σταματά στις πανελλαδικές. Κυρίως όταν το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας είναι τόσο στρεβλά δομημένο, που τις περισσότερες φορές προσανατολίζει σε εντελώς λάθος κατεύθυνση τους μαθητές

Και τώρα πανελλαδικές. Η ώρα της μάχης για χιλιάδες μαθητές έφτασε. Από αύριο μπαίνουν στον «στίβο» μίας μάχης δύσκολης. Οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποτελούν μία μεγάλη και σκληρή δοκιμασία για τα παιδιά, που οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι η πρώτη τους προσπάθεια και η αφετηρία μιας σπουδαίας διαδρομής. Χρειάζονται υπομονή, επιμονή και προσήλωση στον στόχο τους, μα πάνω από όλα φυσικά να γνωρίζουν ότι οι πανελλαδικές δεν αποτελούν την ύστατη ευκαιρία.

Τον κάθε υποψήφιο συνοδεύουν οι ευχές όλων. Τόσο για επίτευξη των στόχων του, όσο πολύ περισσότερο για δικαίωση του προσωπικού αγώνα που έχει δώσει, ώστε μέσα από τις σπουδές να κατακτήσει αφενός τη γνώση και αφετέρου την επαγγελματική αποκατάσταση. Οποια όμως κι αν είναι η έκβαση αυτής της δοκιμασίας, ανεξαιρέτως όλοι οι απόφοιτοι είναι νικητές. Διότι αγωνίστηκαν, πάλεψαν, ξόδεψαν πολλές ώρες για να διαβάσουν και να μπορέσουν να δώσουν τη μάχη των πανελλαδικών.

Επειδή όμως όσοι έχουν περάσει αυτή τη δοκιμασία γνωρίζουν πολύ καλά ότι εκτός από καλή προετοιμασία χρειάζεται και καλή ψυχολογία, καλό θα είναι οι υποψήφιοι να έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και με ηρεμία και σθένος να διεκδικήσουν το αύριο μέσα από τις επιλογές που θα κάνουν εκείνοι και όχι άλλοι για αυτούς.

Αλλωστε εκείνοι ξέρουν καλύτερα από τον καθένα ποιος δρόμος τους ταιριάζει και σ’ αυτή την προσπάθεια οφείλουν να είναι συμπαραστάτες τόσο οι γονείς, όσο και οι εκπαιδευτικοί.

Ο αγώνας για μόρφωση και γνώση δεν σταματά στις πανελλαδικές. Κυρίως όταν το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας είναι τόσο στρεβλά δομημένο, που τις περισσότερες φορές προσανατολίζει σε εντελώς λάθος κατεύθυνση τους μαθητές.

Για αυτό και οι πανελλαδικές αποτελούν μόνο μία ευκαιρία. Ενα εισιτήριο για μία διαδρομή. Την αρχή ενός καινούργιου δρόμου και όχι το τέλος. Καλή επιτυχία, λοιπόν, σε όλα τα παιδιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου