Κρίσιμο στοίχημα

κρίσιμο-στοίχημα-486239

Είναι σαφές ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να δώσει μάχη με τον χρόνο για να πετύχει στον τομέα των επενδύσεων, όπως επίσης θεωρείται βέβαιο πως είναι ο πρώτος κρίσιμος τομέας, για τον οποίο θα κριθεί από τους πολίτες

Αν σε κάτι ομονοούν όλοι είναι ότι η επόμενη Κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις πρόωρες εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα πρέπει να σηκώσει αμέσως τα μανίκια και να ασχοληθεί με τα θέματα της ανάπτυξης και των επενδύσεων.

Αυτό θα είναι και το μεγάλο στοίχημα, ώστε η χώρα να μπορέσει να ανακάμψει ουσιαστικά και να καλύψει τον χαμένο χρόνο και τις πολλές ευκαιρίες, που πέρασαν από μπροστά της και έμειναν ανεκμετάλλευτες όλο το προηγούμενο διάστημα. Σε συνδυασμό φυσικά με μια σειρά από νομοθετικές παρεμβάσεις που πρέπει να προηγηθούν, ώστε αφενός να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις και αφετέρου να ξεμπλοκάρουν όσες βρήκαν «τοίχο», είτε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, είτε σκόνταψαν σε ιδεοληψίες.

Είναι σαφές ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να δώσει μάχη με τον χρόνο για να το πετύχει και θεωρείται βέβαιο πως είναι ο πρώτος κρίσιμος τομέας, για τον οποίο θα κριθεί από τους πολίτες.

Η προσέλκυση επενδύσεων άλλωστε είναι μονόδρομος για να πάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης. Με ένα όμως διαφορετικό μείγμα πολιτικής, που θα περιλαμβάνει μείωση της φορολογίας, αλλά και κίνητρα ανταγωνιστικότητας.

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική σε ένα διεθνές οικονομικό περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού, καθιερώνοντας ένα μοντέλο που θα την κάνει πιο ελκυστική από άλλες χώρες, οι οποίες αυτή τη στιγμή «καρπώνονται» τη μερίδα του λέοντος επενδύσεων, που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν βρει πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα. Περιθώρια πάντως για άλλες χαμένες ευκαιρίες δεν υπάρχουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου