ΤΟΠΙΚΑ

Γιώργος Χρηστάκης στον Βόλο: «Η Ευρώπη είναι το μεγάλο μας σπίτι»

γιώργος-χρηστάκης-στον-βόλο-η-ευρώπη-547455

Ο γνωστός χορογράφος και χορευτής σε αναπηρικό αμαξίδιο μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την υποψηφιότητά του στην Ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ

«H Ευρώπη είναι το μεγάλο μας σπίτι. Ονειρεύομαι μια Ευρώπη των ίσων ευκαιριών, του σεβασμού, του πολιτισμού και της ποικιλομορφίας της, της συνεργασίας των λαών σε όλα τα επίπεδα με περισσότερη δημοκρατία… για να εξελιχθούμε και να ζούμε σε κοινωνίες που στο κέντρο τους θα έχουν τον άνθρωπο». Αυτό τόνισε χθες μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Χρηστάκης, κοινωνικός ψυχολόγος, υποψήφιος διδάκτορας Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, χορευτής και χορογράφος σε αναπηρικό αμαξίδιο, που επισκέφτηκε τον Βόλο και είχε επαφές με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και πολίτες.

Ο ίδιος εμφανίστηκε ανήσυχος για την άνοδο της ακροδεξιάς για αυτό και όπως υπογράμμισε χθες «είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να αντιμετωπισθεί», ενώ συνεχίζοντας ανέφερε: «Αν υπάρξει περισσότερη συμμετοχή των πολιτών και χώρος για τη συνεργασία πάνω σε κοινούς στόχους των λαών.. τότε η Ευρώπη θα λάμψει πάλι».

Ο κ. Χρηστάκης αναφέρθηκε επίσης στην απόφασή του να ασχοληθεί με την πολιτική, επισημαίνοντας πως πάντα ήταν ενεργό μέλος συλλόγων που είτε είχαν σχέση με την αναπηρία, είτε όχι.

«Η δουλειά που κάνω με την ομάδα έχει πολιτική διάσταση, κάνει πολιτικά σχόλια, ασκεί πολιτική. Αυτό έχω βιώσει και αισθάνομαι όλα αυτά τα χρόνια. Μια καθαρή ακτιβιστική άσκηση που φέρνει μια νέα ματιά στα πράγματα. Συμπερίληψη, συνεργατικότητα, ισοτιμία. Κινούμουν πάντα σε χώρους που πίστευα ότι εκφράζουν την πρόοδο στην εξέλιξη. Γιατί η εξέλιξη δεν είναι πάντα πρόοδος. Βρήκα ανθρώπους με ανοιχτά αφτιά και μάτια και κυρίως ανοιχτό μυαλό που μπορούν να ακούν και να κατανοούν.

Πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής, όταν επικράτησε το κίνητρο της αποστολής που είμαι επιφορτισμένος. Μπορώ με τη γνώση και την εμπειρία σε όλα τα επίπεδα να προσφέρω για το καλύτερο», ανέφερε ο Γιώργος Χρηστάκης.

Συνάντηση με ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην επίσκεψη του υποψηφίου ευρωβουλευτή Γιώργου Χρηστάκη στον Βόλο, επισημαίνοντας: Συνάντηση γνωριμίας με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας είχε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Γιώργος Χρηστάκης, κοινωνικός ψυχολόγος, υποψήφιος διδάκτορας Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, χορευτής και χορογράφος σε αναπηρικό αμαξίδιο, σε γνωστό καφέ του κέντρου του Βόλου, στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας. Στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ ζεστό κλίμα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για την επικείμενη μάχη των ευρωεκλογών και την ανάδειξη των θεμάτων που συνδέονται με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Ο υποψήφιος δεσμεύθηκε ότι θα ξανάρθει σύντομα στον Βόλο μετεκλογικά για να παρουσιάσει τη δουλειά του και τις προτάσεις του για τις δυνατότητες παρεμβάσεων στην κοινωνία και στους θεσμούς (τοπικά, πανελλαδικά και σε επίπεδο ΕΕ) για αυτά τα ζητήματα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου