ΤΟΠΙΚΑ

Βασίλης Μιχαλολιάκος: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να είχε φύγει χθες

βασίλης-μιχαλολιάκος-η-κυβέρνηση-συ-550278

Σφοδρή επίθεση από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ – Πυρά και από τον επίσης υποψήφιο Γιάννη Ανδρουλάκη

Κάλεσμα σε όσους έχουν ψηφίσει έστω και μία φορά Ν.Δ., αλλά και σε όσους δεν την έχουν ψηφίσει, στις προσεχείς ευρωεκλογές, καθώς και τις εθνικές να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, γιατί είναι η μόνη αληθινή δημοκρατική πατριωτική παράταξη με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, απηύθυνε από τον Βόλο σήμερα το πρωί ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, πλαισιωμένος από τον έτερο υποψήφιο ευρωβουλευτή Γιάννη Ανδρουλάκη, αλλά και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Δημ. Νταόπουλο και κομματικά στελέχη, κ. Μιχαλολιάκος, αφού εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που βρίσκεται στη Μαγνησία, τόνισε ότι η «Κυβέρνηση Τσίπρα έπρεπε να φύγει, οι ερχόμενες ευρωεκλογές πρόκειται να δώσουν τη χαριστική βολή στο ΣΥΡΙΖΑ, λύνοντας πολλά από τα προβλήματα της χώρας. Πρόσθεσε επίσης, ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει τον βηματισμό της, αυτόν που οραματίστηκαν οι μεγάλοι ηγέτες της, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής» και πρόσθεσε ότι οραματίζεται μια Ευρώπη αλληλεγγύης που η «πολιτική θα επικρατήσει των αγορών όπως ακριβώς την ίδρυσαν οι οραματιστές της».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι επιθυμεί να είναι «πρωταγωνιστής» σε μια μεγάλη Νέα Δημοκρατία που δε θα πέφτει κάτω από το 40%, ποσοστό που προέβλεψε ότι θα πάρει και στις ευρωεκλογές.

«Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η πρόοδος, η ελπίδα, ο σοβαρός βηματισμός μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση» σημείωσε, επίσης ο κ. Μιχαλολιάκος. Αναφέρθηκε στην κρίση που μαστίζει τη χώρα από το 2010, η οποία «ταρακούνησε συθέμελα το πολιτικό σύστημα της χώρας, καταβροχθίζοντας κόμματα, ενώ επέτρεψε σε πολιτικά μορφώματα να έρθουν στην επιφάνεια», όπως είπε.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ έκανε ακόμη ειδική μνεία, στα χρόνια που διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ενώ μίλησε για ιστορικά δικαιωμένες στρατηγικές επιλογές της Ν.Δ. για μια σειρά από ζητήματα, δίδοντας έμφαση στα εθνικά θέματα και τη συμφωνία των Πρεσπών. Τόνισε, δε, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «έπρεπε να είχε φύγει χθες» και «να έρθει η ισχυρή Ν.Δ. με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό», όπως είπε.

Στη δική του σύντομη τοποθέτηση ο επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Ανδρουλάκης, ανέφερε πως «η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στη ρότα των εμπνευστών της. Να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και των εθνών που τη συγκροτούν, να υπάρχει ενιαία αμυντική και εξωτερική πολιτική». Εκτίμησε επίσης πως «μία καθαρή, επιβλητική και πειστική εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, που θα σηματοδοτήσει την πολιτική της κυριαρχία θα καταδείξει με τον πλέον επίσημο τρόπο την δυσαρμονία μεταξύ λαϊκού αισθήματος και κυβέρνησης και μπορεί να επισπεύσει τον χρόνο των εθνικών εκλογών, αφού ο κ. Τσίπρας δεν θα έχει πλέον κανένα πρόσχημα για να παραμείνει στην εξουσία, όσο κι αν είναι αγκυλωμένος στην καρέκλα της εξουσίας», όπως σημείωσε.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου