Σκανδαλολογίας το ανάγνωσμα

σκανδαλολογίας-το-ανάγνωσμα-555217

Αν η διαφορά στις επόμενες μετρήσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι μεγαλύτερη των 8,5 ποσοστιαίων μονάδων και φανεί ότι η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ακόμη σε χαμηλά επίπεδα, τότε θα αυξηθούν οι φωνές, που θα ζητούν από τον Αλ. Τσίπρα γρήγορες αποφάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται

«Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου». Κάθε φορά που η Κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, η σκανδαλολογία επιστρατεύεται σαν «μέσο» για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη. Φούντωσε σε βάρος του Μαξίμου η υπόθεση Πετσίτη, «απάντησε» η Κυβέρνηση με τη Novartis. Η σκανδαλολογία, πάνω στην οποία επέλεξε η Κυβέρνηση να δομήσει ένα μεγάλο μέρος της προεκλογικής της ατζέντας, ήταν φυσικό επόμενο να παρακινήσει ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να την «πληρώσουν» με το ίδιο νόμισμα. Κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι έχει απολέσει το ηθικό τεκμήριο που διέθετε και δεν μπορεί να μη δίνει απαντήσεις σε ουσιώδη ερωτήματα, με αποτέλεσμα το θέμα να αναδεικνύεται συνεχώς στην πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κυβέρνηση και το σύνολο της αντιπολίτευσης. Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου είναι ξεκάθαρο ότι «επενδύει» πολιτικά στο θέμα της Novartis, προσβλέποντας να αποκομίσει οφέλη στην κάλπη.

Με την πόλωση που πλέον επικρατεί, όλοι είναι βέβαιοι πως το επόμενο διάστημα το κλίμα σκανδαλολογίας θα ενταθεί και η σύγκρουση ανάμεσα στα τρία κύρια κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θα είναι μεγάλη. Το ζήτημα είναι πώς θα αντιδράσουν οι ψηφοφόροι. Από τη μία εκείνοι του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να αυξήσει τη συσπείρωσή του και από την άλλη εκείνοι των δύο άλλων κομμάτων, που θέλουν να αποδημήσουν το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα», που ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται.

Αν η διαφορά στις επόμενες μετρήσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι μεγαλύτερη των 8,5 ποσοστιαίων μονάδων και φανεί ότι η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ακόμη σε χαμηλά επίπεδα, τότε, ασφαλώς, εντός του κυβερνητικού σχήματος θα αυξηθούν οι φωνές, που θα ζητούν από τον Αλ. Τσίπρα γρήγορες αποφάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ορισμένα στελέχη της Κυβέρνησης, μάλιστα, φοβούνται πως αν οι εκλογές καθυστερήσουν και η διαφορά με τη ΝΔ δεν είναι διαχειρίσιμη, τότε ασφαλώς κινδυνεύουν και οι ίδιοι να μην εκλεγούν βουλευτές και αυτό είναι το πρώτο, αν όχι το μοναδικό κριτήριο, στο οποίο οι υπουργοί δίνουν πραγματική βάση, με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να εισηγούνται τετραπλές κάλπες, μαζί με τους απλούς βουλευτές, που καλούν το Μαξίμου να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις.

Το ερώτημα ωστόσο παραμένει, στην πορεία προς τις εκλογές τα κόμματα θα μιλήσουν για τα πολιτικά προτάγματα της ευρωκάλπης και των αυτοδιοικητικών εκλογών ή μέχρι τις 26 Μαΐου ο δημόσιος διάλογος και η αντιπαράθεση θα εξαντληθούν στα «πυρά» με επίκεντρο τη σκανδαλολογία;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου