ΤΟΠΙΚΑ

Ξέσπασμα Γ. Ρήγα: Το μαρτύριο της σταγόνας δεν το αξίζει κανείς

ξέσπασμα-γ-ρήγα-το-μαρτύριο-της-σταγόν-580523

Για μία υπογραφή… η Μονάδα Χημειοθεραπείας στερείται έναν επιπλέον μόνιμο γιατρό, 13 μήνες μετά την προκήρυξη της θέσης

Μπορεί η υποστελέχωση της Μονάδας Χημειοθεραπείας του Αχιλλοπουλείου να έχει γίνει πανελλήνιο «αντικείμενο» συζήτησης και έντονης κριτικής, φαίνεται όμως ότι στο υπ. Υγείας «δεν ιδρώνει το αφτί κανενός». Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού του δεύτερου μόνιμου ογκολόγου, η θέση προκηρύχθηκε πριν από 13 μήνες, εκκρεμεί μία υπογραφή!

Τα χαρτιά του διορισμού παραμένουν σε κάποιο συρτάρι και η όλη διαδικασία έχει μπλοκάρει, άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα ακόμη. Και ας πρόκειται για έναν ευαίσθητο τομέα, όπως αυτός της Μονάδας Χημειοθεραπείας ενός Νοσοκομείου, που σε καθημερινή βάση εξυπηρετεί 30 περιστατικά για χημειοθεραπείες και άλλους τόσους ασθενείς για συνταγογράφηση κ.ά.

Η επίμαχη πρόσληψη δεύτερου μόνιμου ογκολόγου στο Νοσοκομείο Βόλου έχει περάσει από «σαράντα κύματα». Εξαγγέλθηκε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό στις 18 Φεβρουαρίου 2018, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Νοσοκομείο Βόλου. Είχε προηγηθεί με πρωτοβουλία της διοίκησης του Αχιλλοπουλείου η προκήρυξη θέσης επικουρικού γιατρού στη Μονάδα και η τροποποίηση του Οργανισμού του ΓΝΒ (2016), ώστε να προβλέπεται και δεύτερη μόνιμη θέση παθολόγου – ογκολόγου (μέχρι τότε προβλεπόταν μόνο μία).

Μετά την επίσκεψη του κ. Ξανθού στον Βόλο η θέση προκηρύχθηκε άμεσα. Κατέθεσαν τα χαρτιά τους συνολικά πέντε γιατροί μέχρι τον Μάιο του 2018 που έληξε η σχετική προθεσμία.

Και ενώ όλοι περίμεναν ότι τα … δύσκολα τελείωσαν, χρειάστηκαν αλλεπάλληλες πιέσεις και αρκετά δημοσιεύματα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ μέχρι μέσα στον Νοέμβριο να «ξεκολλήσει» η διαδικασία από το συμβούλιο κρίσεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, που ήταν αρμόδιο για να «κλειδώσει» τη θέση. Η επιλογή έγινε και η πρόσληψη κατοχυρώθηκε σε μία γυναίκα παθολόγο – ογκολόγο.

Από εδώ και πέρα όμως το «κοντέρ» γράφει νέα καθυστέρηση.

«Αισίως φτάσαμε στις 19/03/2019. Μαζι με τη σημερινή εργάσιμη ημέρα έχουν απομείνει μόλις οκτώ ακόμη μέρες για να τελειώσει και ο Μάρτιος.

Μέχρι στιγμής δυστυχώς ο διορισμός της δεύτερης μόνιμης παθολόγου – ογκολόγου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί» έγραψε ο μόνιμος ογκολόγος της Μονάδας Γιώργος Ρήγας στο fb του.

«Οι κυλιόμενες υποσχέσεις» συνεχίζει ο ίδιος «και προβλέψεις έχουν μείνει στα χαρτιά. Δεν θα κουράσω με ημερομηνίες, παρά μόνο με μία, 18/02/2018 η προφορική δέσμευση του υπουργού Υγείας. ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ(!) μήνες μετά και ακόμη η συνάδελφος δεν έχει πιάσει δουλειά! Το γιατί το έχω εξηγήσει παλαιότερα. Επειδή όμως έχω συνηθίσει στη ζωή μου πως ένα κι ένα κάνουν δύο ξεκαθαρίζω το εξής: 01/04/2019 αν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία θα βρίσκομαι προσωπικά στην Αθήνα στην οδό Αριστοτέλους (εκεί στεγάζεται το υπ. Υγείας) απαιτώντας εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπαλλήλους. Σαφώς δεν εννοώ την ηγεσία. Αλίμονο, αν ο κάθε επικεφαλής ασχολείται με την ταχύτητα, τη ραθυμία και την αποτελεσματικότητα του κάθε υπαλλήλου. Οποιος θέλει εκείνη την ημέρα ας με ακολουθήσει.

Δεν απειλώ κανέναν, απλά ζητώ εξηγήσεις. Για τους καρκινοπαθείς πρώτα απ’ όλα και δευτερευόντως για το προσωπικό. Το μαρτύριο της σταγόνας δεν το αξίζει κανείς. Ελπίζω να διαψευσθώ και η διαδικασία να ολοκληρωθεί» καταλήγει ο κ. Ρήγας στην προσωπική του ανάρτηση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου