ΤΟΠΙΚΑ

Στη Γερμανία έβγαλαν δήμαρχο από τα Κανάλια Μαγνησίας

στη-γερμανία-έβγαλαν-δήμαρχο-από-τα-κα-582404

Ο Γιάννης Ντελάκος, γιος μετανάστη από τον Βόλο, κέρδισε με 65,5% τις δημοτικές εκλογές στον γερμανικό δήμο

Τη ρήση που λέει «όποια πέτρα και αν σηκώσεις Ελληνα θα βρεις από κάτω» επιβεβαίωσε ο Γιάννης Ντελάκος, παιδί μετανάστη από τα Κανάλια Μαγνησίας, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του στην περιοχή Ηolzgerlingen στο ομοσπονδιακό κρατίδιο Baden – Württemberg στη Νότια Γερμανία, αλλά και να εκλεγεί δήμαρχος με το συντριπτικό ποσοστό της τάξεως του 65,5%.

Πριν από λίγες μέρες η εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» είχε ολόκληρο αφιέρωμα στον Καναλιώτη δήμαρχο του εξωτερικού, μετά τη δημοσιογραφική αποστολή που έγινε στο Ηolzgerlingen με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Σπύρο Σίγουρο.

Ο Γιάννης Ντελάκος είναι μετανάστης δεύτερης γενιάς στη Γερμανία. Όπως επισήμανε και ο ίδιος μιλώντας στην κάμερα του Star για την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, ο πατέρας του μετανάστευσε από τα Κανάλια στη Γερμανία το 1963 προκειμένου να αναζητήσει μία καλύτερη τύχη. Στο Baden – Württemberg γνώρισε τη σύζυγό του, παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο αγόρια. Ο Γιάννης Ντελάκος, από την πρώτη στιγμή, μόλις τελείωσε το σχολείο αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά μόνος του και έτσι επέλεξε να σπουδάσει τον τομέα της Κρατικής ∆ιοίκησης. Αρχικά εργάστηκε ως σύμβουλος λογιστικών επιχειρήσεων σε διάφορες εταιρείες, έπειτα όμως αξιοποιώντας τις γνώσεις που είχε στα οικονομικά ασχολήθηκε με τα φορολογικά και ανέλαβε το συγκεκριμένο αντικείμενο στον δήμο Ηolzgerlingen.

Το 2013 το δημοτικό συμβούλιο του ομώνυμου δήμου τον εξέλεξε ομόφωνα διευθυντή των οικονομικών του ∆ήμου.

«Ήταν τότε που ξέσπασε η μεγάλη κρίση στην Ελλάδα. Αρκετοί μπορεί να απόρησαν πώς ανατέθηκε σ’ έναν Ελληνα η οικονομική διοίκηση του δήμου, οι Γερμανοί όμως δεν σκέφτονται έτσι. Αν κάνεις τη δουλειά σου καλά σε επιβραβεύουν», σχολίασε ο ίδιος μιλώντας στην κάμερα του Star.

Από την κατοχύρωση της θέσης του διευθυντή των οικονομικών του ∆ήμου μέχρι την εκλογή του ως δημάρχου δεν πέρασαν παρά λίγα χρόνια.

Οι δημότες βρήκαν στο πρόσωπό του έναν πολύτιμο συμπαραστάτη σε διάφορα ζητήματα που τους απασχολούσαν και έτσι όταν έθεσε υποψηφιότητα εκλέχτηκε με το συντριπτικό ποσοστό του 65,5%.

Ως δήμαρχος θεωρείται πολύ πετυχημένος και ιδιαίτερα αγαπητός στους δημότες του, όπως φάνηκε και από το ρεπορτάζ του Star.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου